GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 24 april 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! zoekt nieuwe leerkrachten

22 april 2014 Leerkrachten Mensen maken school

Het GO! is op zoek naar nieuw talent. Met een radiocampagne roept het alle kandidaat-leerkrachten op om zich kandidaat te stellen voor een betrekking bij het GO!. Interesse? Surf naar www.go-jobs.be.

Lees meer 67


“Money makes the world go around”

klinkt het in de film 'Cabaret'. Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Met hun scherpe kijk op het monetair beleid van de ECB en de 4e plaats op de finale van de Generation Euro Students’ Award zijn de 6ejaars economie in atheneum Roeselare goed op weg.

Lees meer 80

'In het GO! staan de deuren open'

9 april 2014

Met hun tweejaarlijkse verhalentocht zet GO! freinetschool De Speelplaneet in Gijzegem samenwerken, betrokkenheid en ambitie om in de praktijk. Een voorsmaakje ter gelegenheid van 25 jaar GO! - VIP VIP Hoera!

Lees meer 115InspiLeren... da’s onderwijs fit houden

7 april 2014

Efficiënt lesgeven en jongeren begeleiden in hun leerproces is geen job waarin je zomaar op automatische piloot kan vliegen. Het vergt veel creativiteit en inspiratie van leerkrachten. Met InspiLeer tracht GO! nascholing hen daarin te ondersteunen.

Lees meer 167

The power of practice

Te lang is technisch en beroepsonderwijs te weinig naar waarde geschat. Dat verandert nu stilaan. Werkplekleren zit in de lift. Leerlingen van GO! technisch atheneum Sint-Truiden konden een week lang werkend leren bij EuroPower Generators Nieuwerkerken.

Lees meer 73Van las(t)pak tot klasbak

Van sommige studierichtingen denken mensen al te vaak dat ze lastpakken aantrekken. De zogenaamde harde sector komt dan snel ter sprake. Ten onrechte. Want kijk hoe de lassers van GO! atheneum De Vierboete gegeerd zijn bij de firma Bruselle in Nieuwpoort.

Lees meer 109

Leerlingen op koers

De Ronde van Vlaanderen kennen ze overal. Maar er worden wel meer rondes georganiseerd in ons land. Zoals de Ronde van Atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Van A tot Z door de leerlingen zelf opgezet. Een kwestie van op koers zitten voor later.

Lees meer 129Een school die reflecteert

Elke dag naar school om er te leren voor later. Hoe dat later eruit zal zien, da’s voor glazenbollenkijkers. Intussen is het wel fijn nu al een glimp te kunnen opvangen van waar het naartoe kan. In technisch atheneum Merelbeke gebeurt dat fluokleurig.

Lees meer 149

Hand in hand inzicht, begrip en solidariteit ontwikkelen

Gelukkig treft kanker niet zo vaak kinderen. Dat neemt niet weg dat ze er toch mee begaan zijn. De leerlingen van GO! basisschool De Esdoorn in Hombeek wisten 7.270 € in te zamelen voor het Olivia Hendrickx Research Fund dat onderzoek doet naar kanker.

Lees meer 70Kleikunst in 't groot

Ook al is het resultaat van hun werk bedoeld voor een (breed) publiek, toch werkt wie met kunst bezig is vaak vrij autonoom. Niet de cursisten ceramiek van CVO Zuid-Limburg die Koen Vanmechelen meehelpen aan zijn 600 000 beeldjes voor z'n project.

Lees meer 98

Reactie op 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten'

31 maart 2014 Opvangcentra

"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' heeft mij geschokt," reageert Raymonda Verdyck naar aanleiding van de bijdrage in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart.

Lees meer 1088poll

25 jaar GO! op www.VIPVIPhoera.be Vier jij ook mee?


Stem

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug verder