GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 26 december 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

GO! for Life brengt 21.776,49 euro op

Ook deze editie van GO! for Life is een succes geworden. Onze scholen hebben in korte tijd bijna 10.000 konijntjes verkocht en samen met hun eigen acties leverde dat dit mooie bedrag op. Een pluim voor al die geëngageerde leerlingen en collega's.

Lees meer 109


Didactiek in kerstjasje

Kerstmarkt en glühwein, ze horen bij elkaar. Maar glühwein hoeft niet het enige Duitse woord te zijn dat valt in die periode, dachten ze in CVO Crescendo in Mechelen. De school richtte een pop-upleslokaal in vlakbij de kerstmarkt en gaf er Duitse les.

Lees meer 34

De sterlezer van je (eigen) verhaal

17 december 2014 Creativiteit Ouders Taalbeleid en taalonderwijs

Voorlezen is doorgaans een activiteit van ouders voor kinderen. Maar soms zijn de rollen ook eens omgedraaid. Zoals in GO! basisschool atheneum Dendermonde.

Lees meer 68GO! for life - Spelen is een kinderrecht

16 december 2014 GO! for Life

Dit jaar zetten we ons met GO! for life in voor de spelotheken van Netwerk tegen Armoede. Zij geven kinderen en gezinnen die het minder breed hebben betaalbaar toegang tot aantrekkelijk speelgoed. Hoe jij hen kunt steunen leer je uit het filmpje. Share!

Lees meer 233

Ouders lezen voor op meer dan 70 GO! scholen

17 december 2014 RC

De grote voorleesdag voor ouders op school is achter de rug. Al gauw kregen we van talloze ouderwerkingen en scholen fantastische foto's en getuigenissen opgestuurd.

Lees meer 69Een sport voor meisjes én jongens

16 december 2014

De jongensvoetbalploeg van GO! atheneum Boom werd half november provinciaal kampioen. De leerlingen kregen de titel bij de finaleronde van de scholencompetitie van de SVS. Een week nadat ook de meisjesploeg van de school deze titel al binnenhaalde.

Lees meer 65

Middagpauze in klei

Pauzes tussen de lessen zorgen voor ademruimte voor geest en lichaam. Maar een lange middagpauze kan ook deugd hebben van een extra activiteit die de leerlingen prikkelt. Zoals de creatieve workshops doen in GO! atheneum Keerbergen bijvoorbeeld.

Lees meer 80Helpende Handjes

Onderwijzen is weten en kunnen ontwikkelen. Maar ook waarden meegeven. Kinderen leren hoe de wereld in elkaar zit, hoe ze hun steentje kunnen bijdragen en een helpende hand zijn voor anderen. Zoals ze dat doen in GO! basisschool ’t Kasteeltje in Puurs.

Lees meer 109

La réunion fait la force

Goeie gewoonten zijn er om te blijven. Ook dit jaar trokken de vijfdejaars Moderne Talen van GO! atheneum Dendermonde naar het Athenée Royal de Waterloo om er hun Frans te oefenen. Vrijuit praten onder leeftijdgenoten, c'est plus facile.

Lees meer 99Huisje komt zo!

8 december 2014

Campus Tichelrij legde zondag 23 november 2014 de symbolische eerste steen van een indrukwekkend nieuwbouwproject voor de school: ‘Het Atheneum van het GO!’. Ja, ook op zondag bouwen ze aan de toekomst in het GO!.

Lees meer 147

Piet leest voor uit eigen werk

8 december 2014 FD

Kunnen lezen is fantastisch, maar kinderen moeten het wel eerst leren. Voorlezen helpt daarbij. Sint- en Pietverhalen bijvoorbeeld. Die gaan erin als speculaas. En al zeker als Zwarte Piet ze zelf komt voorlezen zoals in GO! basisschool Bellevue Izegem.

Lees meer 145GO! for Life
86 scholen hebben met 84 acties
21.796,49 €
ingezameld.

Wacht dus niet langer. Schrijf meteen ook uw school in.
evenementen en activiteiten Bekijk de kalender Geef een activiteit in
poll

GO! for life ijvert voor meer spelotheken. Ik vind


Stem

Wie maakt de verjaardagstaart van 25 jaar GO!?
Het GO! viert zijn 25ste verjaardag en daar hoort natuurlijk een stukje taart bij. Uit 10-tallen scholen die voor ons een heerlijk recept bedachten, kozen wij 6 finalisten. Vandaag mogen zij hun taart presenteren aan onze jury: topkok Sofie Dumont en onze eigen Raymonda Verdyck. Het wordt een spannende strijd, want de lekkerste en meest originele taart wordt geserveerd op het slotfeest van 25 jaar GO!.
Terug verder