GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 16 april 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Leesvoren trekken

Misschien was u zo in de ban van het verhaal dat u werd voorgelezen dat u het nauwelijks hebt gemerkt, maar de dagen van 18 tot 27/11 zaten meeslepend bijeen de voorleesweek te wezen. In GO! basisschool atheneum Dendermonde kwam menig boekje tot leven.

Voorleesweek laten ze in GO! basisschool atheneum Dendermonde nooit zomaar voorbijglijden. Ook dit jaar niet. Onder meer de leerlingen en juffen Marion en Jade van de 2 vijfde klassen pikten in op het prijzenswaardige initiatief van de Stichting Lezen. Een week lang werkten de klassen rond taal en verhalen.

De leerlingen bestudeerden verschillende tekstsoorten, leerden uitnodigingen schrijven in Word, knutselden met letters, gingen gericht zoeken in de bibliotheek, leerden hun stem beheersen en doken in de boeken.

De resultaten van dat bezig zijn met woorden, zinnen en wat je er allemaal mee bouwen kan, lieten ze zien en horen op vrijdagnamiddag 25 november op een literaire theekrans. Bij een kopje thee met versnaperingen die de leerlingen die ochtend zelf hadden gemaakt, kwamen veel verhalen uit boeken tot leven.

De leerlingen waren heel tevreden over dit initiatief. Je kunt best heel veel plezier beleven aan boeken en taal ook in deze tijden vol computerspelletjes. Als je kinderen vroeg de smaak voor boeken te pakken doet krijgen dan komt het wel goed met die leescultuur. Kwestie van voren trekken in hun lees- en leefpatroon.

 
Meer informatie via

Marijke Tavernier
directeur GO! basisschool Atheneum Dendermonde
T 052/25 17 78
bs.dendermonde@g-o.be
>>> naar de website van de school


Lees ook

“Money makes the world go around”

klinkt het in de film 'Cabaret'. Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Met hun scherpe kijk op het monetair beleid van de ECB en de 4e plaats op de finale van de Generation Euro Students’ Award zijn de 6ejaars economie in atheneum Roeselare goed op weg.

Lees meer 40

Wiskunde leren spelen

Wiskunde zien we vaak als een killervak, maar wie koelbloedig durft volhouden als het moeilijker wordt kan soms ook wel vruchten plukken. Dat is wat ze ervan vinden in GO! atheneum Dendermonde. Met een finaleplaats in de Wiskunde Olympiade tot gevolg.

Lees meer 57

Een school die reflecteert

Elke dag naar school om er te leren voor later. Hoe dat later eruit zal zien, da’s voor glazenbollenkijkers. Intussen is het wel fijn nu al een glimp te kunnen opvangen van waar het naartoe kan. In technisch atheneum Merelbeke gebeurt dat fluokleurig.

Lees meer 108

Helemaal GO! in het teken van hervorming

Maak in de nieuwe editie van ons magazine kennis met 7 scholen die de hervorming van het secundair onderwijs nu al in de praktijk uittesten. En feest mee voor 25 jaar GO!. VIP VIP hoera!

Lees meer 229

‘5th Avenue’ vertrekt in Sint-Truiden

14 februari 2014 JR

Evenementen Kunst en cultuur

Vijf knappe idolen en honderden gillende tienermeisjes. Domein Speelhof van GO! technisch atheneum Sint-Truiden werd op 3 februari omgetoverd tot een mini-Sportpaleis voor het allereerste optreden van boyband ‘5th Avenue’. Ook de pers was ruim aanwezig.

Lees meer 444

School kleurt rood

14 februari 2014 MC

Evenementen Gelijke kansen Pedagogisch project

Dinsdag 4 februari was een hectische dag op het GO! atheneum Etterbeek! Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen, als je weet dat het de eerste dinsdag van februari was, traditioneel de dag dat ze in deze school Red Nose Day vieren.

Lees meer 321

Sinbad de zeeman loopt school in Brussel

Op 14, 15, 16 en 18 februari brengt De Munt de opera “Sindbad, a Journey through living Flames”. Leerlingen van GO! basisschool De Gouden Regen werkten mee aan de productie en spelen er in mee. Voor de kinderen: een ervaring uit de 1001.

Lees meer 358

Knuffelbeer GO! for Life-actie op tournée in Amerika

Eind 2013, tijdens de actie Music for Life, bleek weer hoe sterk solidariteit leeft in het GO!. Tal van scholen waaronder ook BS Windekind in Rumbeke zetten zich in voor het goede doel. O.m. door beertjes te verkopen. Eentje trok zelfs de wijde wereld in.

Lees meer 243

In ’t Frans je uit de slag kunnen trekken ... uitgerekend in Waterloo

Op 11 februari gingen de vijfdejaars Moderne Talen van GO! atheneum Dendermonde op bezoek bij hun leeftijdsgenoten van het Athenée Royal de Waterloo. Napoleon was er niet bij deze keer maar de voertaal was niettemin Frans. En dat ging best wel vlot.

Lees meer 291

School kweekt dichtersstamboom

De Spectrumschool in Deurne telt meer dan 57 verschillende nationaliteiten en is dus een moderne toren van Babel met naast een spectrum aan opleidingen ook een spectrum aan talen. In het honderd loopt het er niet, maar het kan er soms gedichten waaien.

Lees meer 258

Vogels tellen om te zeggen ook de vogels tellen mee

Het eerste weekend van februari was vogeltelweekend, een van de acties waarmee Natuurpunt vzw Vlaanderen warm wil maken om zorg te dragen voor ons vliegend kwinkelerend ecologisch erfgoed. In GO! lyceum Mechelen telden ze mee omdat vogels ook meetellen!

Lees meer 336

Brugse schoolschakers doen gouden zet

6 februari 2014 TF

Evenementen

Morgen starten de Winterspelen. Of er voor Belgen medailles inzitten is nog afwachten. Dat moeten de leerlingen van GO! basisschool en atheneum Brugge Centrum in elk geval niet meer doen. Goud en brons zijn binnen op het provinciale schaakkampioenschap.

Lees meer 372

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug verder