GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 21 april 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Nog lang niet aan het einde van z’n Latijn

Berend Loof, een 17-jarige student 6 Latijn-wiskunde van GO! atheneum Zelzate, behoort tot de laureaten van de Vlaamse Latijnolympiade editie 2012 en mag straks in Italië meedingen naar een lauwerenkrans in de stad van Cicero.

De vertaling van een tekst van Cicero, het zwaard van Damocles, die Berend Loof maakte op de jongste Vlaamse Latijnolympiade werd door een vakjury professoren en docenten Latijn van UGent, VUBrussel, KULeuven en Universiteit Antwerpen zo goed bevonden dat hij ons land mag vertegenwoordigen op de internationale Latijnolympiade van 9 tot 14 mei in het Italiaanse Arpino, de geboortestad van de Romeinse politicus Cicero.

Studenten uit 16 Europese landen zullen er met elkaar wedijveren om de beste vertaling met bijhorende commentaar te brengen van teksten van Cicero.

Mevrouw Lut Meganck, al 25 jaar lerares Latijn van het Koninklijk Atheneum Zelzate, is terecht fier op haar student en ziet dit als een bekroning van haar jarenlange volharding om haar studenten in te wijden in de Latijnse teksten en antieke cultuur.

Duimen maar voor een mooie prestatie van Berend in Arpino!


Meer informatie via

Valerie Vandevoorde
PR-medewerker GO! atheneum Zelzate
Scholengroep 23 Meetjesland

Anja Van Parys
directeur GO! atheneum Zelzate
T 09/345 59 10

ka.zelzate@g-o.be
www.go-zelzate.be


Lees ook

“Money makes the world go around”

klinkt het in de film 'Cabaret'. Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Met hun scherpe kijk op het monetair beleid van de ECB en de 4e plaats op de finale van de Generation Euro Students’ Award zijn de 6ejaars economie in atheneum Roeselare goed op weg.

Lees meer 57

Wiskunde leren spelen

Wiskunde zien we vaak als een killervak, maar wie koelbloedig durft volhouden als het moeilijker wordt kan soms ook wel vruchten plukken. Dat is wat ze ervan vinden in GO! atheneum Dendermonde. Met een finaleplaats in de Wiskunde Olympiade tot gevolg.

Lees meer 67

Een school die reflecteert

Elke dag naar school om er te leren voor later. Hoe dat later eruit zal zien, da’s voor glazenbollenkijkers. Intussen is het wel fijn nu al een glimp te kunnen opvangen van waar het naartoe kan. In technisch atheneum Merelbeke gebeurt dat fluokleurig.

Lees meer 125

Helemaal GO! in het teken van hervorming

Maak in de nieuwe editie van ons magazine kennis met 7 scholen die de hervorming van het secundair onderwijs nu al in de praktijk uittesten. En feest mee voor 25 jaar GO!. VIP VIP hoera!

Lees meer 249

‘5th Avenue’ vertrekt in Sint-Truiden

14 februari 2014 JR

Evenementen Kunst en cultuur

Vijf knappe idolen en honderden gillende tienermeisjes. Domein Speelhof van GO! technisch atheneum Sint-Truiden werd op 3 februari omgetoverd tot een mini-Sportpaleis voor het allereerste optreden van boyband ‘5th Avenue’. Ook de pers was ruim aanwezig.

Lees meer 452

School kleurt rood

14 februari 2014 MC

Evenementen Gelijke kansen Pedagogisch project

Dinsdag 4 februari was een hectische dag op het GO! atheneum Etterbeek! Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen, als je weet dat het de eerste dinsdag van februari was, traditioneel de dag dat ze in deze school Red Nose Day vieren.

Lees meer 329

Sinbad de zeeman loopt school in Brussel

Op 14, 15, 16 en 18 februari brengt De Munt de opera “Sindbad, a Journey through living Flames”. Leerlingen van GO! basisschool De Gouden Regen werkten mee aan de productie en spelen er in mee. Voor de kinderen: een ervaring uit de 1001.

Lees meer 368

Knuffelbeer GO! for Life-actie op tournée in Amerika

Eind 2013, tijdens de actie Music for Life, bleek weer hoe sterk solidariteit leeft in het GO!. Tal van scholen waaronder ook BS Windekind in Rumbeke zetten zich in voor het goede doel. O.m. door beertjes te verkopen. Eentje trok zelfs de wijde wereld in.

Lees meer 248

In ’t Frans je uit de slag kunnen trekken ... uitgerekend in Waterloo

Op 11 februari gingen de vijfdejaars Moderne Talen van GO! atheneum Dendermonde op bezoek bij hun leeftijdsgenoten van het Athenée Royal de Waterloo. Napoleon was er niet bij deze keer maar de voertaal was niettemin Frans. En dat ging best wel vlot.

Lees meer 303

School kweekt dichtersstamboom

De Spectrumschool in Deurne telt meer dan 57 verschillende nationaliteiten en is dus een moderne toren van Babel met naast een spectrum aan opleidingen ook een spectrum aan talen. In het honderd loopt het er niet, maar het kan er soms gedichten waaien.

Lees meer 267

Vogels tellen om te zeggen ook de vogels tellen mee

Het eerste weekend van februari was vogeltelweekend, een van de acties waarmee Natuurpunt vzw Vlaanderen warm wil maken om zorg te dragen voor ons vliegend kwinkelerend ecologisch erfgoed. In GO! lyceum Mechelen telden ze mee omdat vogels ook meetellen!

Lees meer 343

Brugse schoolschakers doen gouden zet

6 februari 2014 TF

Evenementen

Morgen starten de Winterspelen. Of er voor Belgen medailles inzitten is nog afwachten. Dat moeten de leerlingen van GO! basisschool en atheneum Brugge Centrum in elk geval niet meer doen. Goud en brons zijn binnen op het provinciale schaakkampioenschap.

Lees meer 382

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug verder