GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 20 april 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

“Money makes the world go around”

klinkt het in de film 'Cabaret'. Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Met hun scherpe kijk op het monetair beleid van de ECB en de 4e plaats op de finale van de Generation Euro Students’ Award zijn de 6ejaars economie in atheneum Roeselare goed op weg.

Lees meer 53

The power of practice

Te lang is technisch en beroepsonderwijs te weinig naar waarde geschat. Dat verandert nu stilaan. Werkplekleren zit in de lift. Leerlingen van GO! technisch atheneum Sint-Truiden konden een week lang werkend leren bij EuroPower Generators Nieuwerkerken.

Lees meer 49

Van las(t)pak tot klasbak

Van sommige studierichtingen denken mensen al te vaak dat ze lastpakken aantrekken. De zogenaamde harde sector komt dan snel ter sprake. Ten onrechte. Want kijk hoe de lassers van GO! atheneum De Vierboete gegeerd zijn bij de firma Bruselle in Nieuwpoort.

Lees meer 62

Hand in hand inzicht, begrip en solidariteit ontwikkelen

Gelukkig treft kanker niet zo vaak kinderen. Dat neemt niet weg dat ze er toch mee begaan zijn. De leerlingen van GO! basisschool De Esdoorn in Hombeek wisten 7.270 € in te zamelen voor het Olivia Hendrickx Research Fund dat onderzoek doet naar kanker.

Lees meer 48

Kleikunst in 't groot

Ook al is het resultaat van hun werk bedoeld voor een (breed) publiek, toch werkt wie met kunst bezig is vaak vrij autonoom. Niet de cursisten ceramiek van CVO Zuid-Limburg die Koen Vanmechelen meehelpen aan zijn 600 000 beeldjes voor z'n project.

Lees meer 65

'In het GO! staan de deuren open'

9 april 2014

Met hun tweejaarlijkse verhalentocht zet GO! freinetschool De Speelplaneet in Gijzegem samenwerken, betrokkenheid en ambitie om in de praktijk. Een voorsmaakje ter gelegenheid van 25 jaar GO! - VIP VIP Hoera!

Lees meer 81

Okwagaanana: rendez-vous in foto’s

8 april 2014 SV

Op 3 en 4 mei tonen Willemjan Vandenplas en Jo Buelens in het IKA, GO! school voor beeldende kunsten in Mechelen met foto’s een verhaal over samenwerkingsontwikkeling in Uganda. Een tip voor wie houdt van mooie projecten en dito foto’s.

Lees meer 50

Wiskunde leren spelen

Wiskunde zien we vaak als een killervak, maar wie koelbloedig durft volhouden als het moeilijker wordt kan soms ook wel vruchten plukken. Dat is wat ze ervan vinden in GO! atheneum Dendermonde. Met een finaleplaats in de Wiskunde Olympiade tot gevolg.

Lees meer 62

Kunnen we het maken? Nou en of!

7 april 2014

Capaciteit

Soms moet er in het leven snel gehandeld worden. Dan komt ervaring en professionaliteit goed van pas. En dat is precies wat ze in GO! scholengroep Brussel aan de dag legden bij de versnelde uitbreiding van GO! basisschool De Telescoop in Laken.

Lees meer 71

InspiLeren... da’s onderwijs fit houden

7 april 2014

Efficiënt lesgeven en jongeren begeleiden in hun leerproces is geen job waarin je zomaar op automatische piloot kan vliegen. Het vergt veel creativiteit en inspiratie van leerkrachten. Met InspiLeer tracht GO! nascholing hen daarin te ondersteunen.

Lees meer 134

Een opleiding vol rock & roll

Er zijn van die dagen in je schoolcarrière waarop je wel eens denkt ‘saai’. Maar zo’n dag zal het voor 58 leerlingen van de richting Maatschappelijke Veiligheid in GO! atheneum Geraardsbergen niet geweest zijn eind maart, on the rocks of Marche-les-Dames.

Lees meer 89

Leerlingen op koers

De Ronde van Vlaanderen kennen ze overal. Maar er worden wel meer rondes georganiseerd in ons land. Zoals de Ronde van Atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Van A tot Z door de leerlingen zelf opgezet. Een kwestie van op koers zitten voor later.

Lees meer 91

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug verder