GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zaterdag 28 februari 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

Good good good... good vibrations

GO! CVO Antwerpen deelt 6.000 complimentjes uit in de strijd tegen burn-out en stress naar aanleiding van compilmentendag. Het mag dan al symbolisch zijn, het zorgt misschien wel voor een grote zindering van goede gevoelens door de stad. Chapeau CVO!

Lees meer 27

Draai die sms-duim, wipevinger en gamepols de tabletnek om!

27 februari 2015

Zet jezelf op tijd in Play-Pauze-Stopmodus. Met deze boodschap wil de provincie Antwerpen lichamelijke nevenwerkingen van digitale beeldapparaten terugdringen en vermijden. Antwerpse GO! scholen trekken mee aan de kar.

Lees meer 16

Op congres in Europic Park

De armworsteling tussen Griekenland en Europa dagelijks in het nieuws bewijst de grote impact van de Unie op ons leven. Voor 8 leerlingen van GO! atheneum Avelgem aanwezig op het 21e congres van het EJP is het vast en zeker boeiende discussiestof.

Lees meer 35

Pesten? Zonde van de tijd!

26 februari 2015

Gedragsproblemen Geweld Gezondheid Zorg

Pesten blijkt een hardnekkig beest en iedere keer dat we met de neus op de feiten worden gedrukt zijn we weer ontsteld. Het lijkt wel alsof het onuitroeibaar is. Maar het verzet ertegen opgeven is geen optie. En er zijn wel degelijk aanpakken die werken.

Lees meer 37

Beroepenbeurs van 3 t.e.m. 5 maart in Gent

24 februari 2015

Van 3 t.e.m. 5 maart vindt in het ICC in Gent de 7e editie van de beroepenbeurs plaats. Zo'n 2000 leerlingen BaO en SO kunnen er speels kennismaken met diverse beroepen en opleidingen. Een organisatie van het officieel onderwijs uit Gent en omgeving.

Lees meer 85

Creatief met vaccin

Kennis toepassen, ideeën uitwerken, samenwerken met leerlingen uit andere scholen, de wereld helpen met een goed concept én de hoofdprijs winnen, dat is wat Margot Maes van GO! atheneum Pitzemburg deed op de creativiteitsmarathon van essenscia Vlaanderen.

Lees meer 90

Leerlingenparticipatie in de Raad GO!

13 februari 2015

Vrijdag 13/2, net voor de start van de krokusvakantie vond de 1e zitting plaats van de nieuwe Raad GO!. Een van de agendapunten was de nota leerlingenparticipatie. Naar aanleiding van het onderwerp was er ook een ontmoeting met de voorzitter van de VSK.

Lees meer 338

Het GO! opent deuren

13 februari 2015

Onderwijs moet mensen de kans geven hun toekomst in eigen handen te nemen. Om deuren te openen. En dat is precies wat het GO! doet. Gwenn Claus van Hotelschool TechniGO! in Aalst neemt die kans met beide culinaire handen stevig vast.

Lees meer 75

Gelijkwaardigheid garanderen

11 februari 2015

Maandag 10/2 werd het GO! in een opiniestuk in De Standaard verweten arresten van de Raad van State te negeren en zo 'ongehoord ongehoorzaam' te zijn. Een reactie van Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!) en Eddy Baldewijns (voorzitter Raad GO!).

Lees meer 167

Biezewiezewies bonbon

Ondernemingszin kan ons allemaal van pas komen en daarom is het goed dat we er op school ook steeds meer oog voor hebben. In GO! technisch atheneum Den Biezerd in Niel hebben ze de smaak van ondernemen blijkbaar al goed te pakken.

Lees meer 125

Samen-scholen: nog zo gek niet!

Vanaf 1 september 2015 slaan middenschool Atheneum Dendermonde en middenschool Zwijveke Dendermonde de handen in elkaar. Samen vormen zij GO!MAD, een te gekke school voor alle leerlingen.

Lees meer 126

Een winkel waar centen geen rol spelen

6 februari 2015

De wereld draait om geld, klinkt het van oudsher maar ook al is er iets van aan, het betekent niet dat de mens er zich volledig aan moet overgeven. In GO! freinetschool Triangel in Booischot zorgt de weggeefwinkel voor het begin van een mentaliteitsshift.

Lees meer 115

Wie maakt de verjaardagstaart van 25 jaar GO!?
Het GO! viert zijn 25ste verjaardag en daar hoort natuurlijk een stukje taart bij. Uit 10-tallen scholen die voor ons een heerlijk recept bedachten, kozen wij 6 finalisten. Vandaag mogen zij hun taart presenteren aan onze jury: topkok Sofie Dumont en onze eigen Raymonda Verdyck. Het wordt een spannende strijd, want de lekkerste en meest originele taart wordt geserveerd op het slotfeest van 25 jaar GO!.
Terug verder