GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 3 september 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

Het schooljaar opent weer (z'n) deuren

1 september 2015

Twee maanden lang heeft de zinderende zomerzon de schoolspeelplaatsen in heel het land voor zich alleen gehad. De plavuizen puften van de hitte, de stilte was er verschroeiend. Dat is nu voorbij. En gelukkig maar. Lang leve het nieuwe schooljaar!

Lees meer 125

GO! leerkrachten zijn tevreden leerkrachten

GO! medewerkers voelen zich goed op hun werkplek. Dat blijkt uit de grote welzijnsbevraging die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft afgenomen bij zijn medewerkers in de scholengroepen.

Lees meer 313

Biobrons voor Brendan Saux (van het GO!)

28 augustus 2015

Wetenschappen

Vakantie of niet, voor 2260 scholieren stond de week van 12-19 juli in het teken van een examen biologie van het hoogste niveau op de Internationale Biologie Olympiade in het Deense Århus. Brendan Saux van GO! atheneum Oostende pakte er brons.

Lees meer 64

Groot worden in kunst, techniek, topsport en wetenschap

Een school die groeit als kool. Dat is het GO! technisch atheneum Brugge. Dit schooljaar komt het aantal leerlingen er boven de 1600 uit. Het resultaat van een doordachte aanpak van een deskundig en gemotiveerd schoolteam en een sterk pedagogisch project.

Lees meer 69

Volwassenenonderwijs in de verf

21 augustus 2015 SV

Kunst en cultuur Volwassenenonderwijs

In CVO Crescendo in Mechelen kan je een uniek kunstwerk bewonderen gemaakt door de Mechelse graffitikunstenaar Gijs Vanhee. “We willen in het hart van het centrum een beeld geven van wat het volwassenenonderwijs is: groots, levendig en uniek.”

Lees meer 90

De waarheid boven water: de nieuwe leerlijn zwemmen van het GO!

19 augustus 2015

Basisonderwijs Leerplannen

Op 17/8 werd een item in het VTM-nieuws gewijd aan de nieuwe leerlijn zwemmen voor het basisonderwijs van het GO!. Dat de nieuwe leerlijn zwemmen stopt bij ‘leren overleven’ en dat een zwemslag pas vanaf 10 jaar aangeleerd wordt klopt absoluut niet.

Lees meer 1135

Selfie-wijn met body

Avondeten op een mooie zomerdag, daar hoort voor veel mensen vast een lekker glas wijn bij. Als je dan je zelfgemaakte wijn kunt bovenhalen smaakt dat ongetwijfeld nog zo goed. Vraag maar aan enkele cursisten uit CVO COOVI in Anderlecht.

Lees meer 276

Portfilmio

12 juli 2015

Creativiteit

Leerlingen van GO! school Busleyden Atheneum-campus Caputsteen wilden hun leerkrachten tonen dat ze zoveel meer kunnen dan wat ze tijdens de examens laten zien. Ze maakten een film over hun andere ik, met aandacht voor hun vele andere talenten.

Lees meer 150

GO!: “Extra werkingsmiddelen voor gelijke onderwijskansen blijven nodig”

26 juni 2015

Het GO! pleit voor het behoud van de extra werkingsmiddelen voor gelijke onderwijskansen. De resultaten van een evaluatie van het Rekenhof en KU Leuven vormen geen aanleiding om het behoud van de huidige gedifferentieerde financiering in vraag te stellen.

Lees meer 540

Collega in boekvorm

24 juni 2015

Geen onderwijsbericht maar toch in deze rubriek. Een boekentip: ‘Ik verander’ van Marc Brants. Een neerslag van hoe deze voormalig directeur van GO! freinetschool De kRing in Berchem zijn leven ziet veranderen als gevolg van ALS.

Lees meer 419

Infoavond ASO-Maritieme wetenschappen in Oostende

23 juni 2015

Sinds sept. 2014 kan je in het Maritiem Instituut Mercator Oostende terecht voor een ASO-opleiding maritieme wetenschappen. Donderdag 25 juni is er een infoavond over de nieuwe richting. Start 18u. Toptip voor (ouders van) laatstejaars BaO en 1e graad SO.

Lees meer 551

Geen klein bier

Bier drinken dat kunnen de meesten wel, maar het maken is toch andere kost. In GO! CVO COOVI in Anderlecht weten ze daar echter wel raad mee. En dat lijken meer en meer mensen te kunnen smaken want de opleiding bierbrouwer boomt er.

Lees meer 452

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder