GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 23 december 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

Ouders lezen voor op meer dan 70 GO! scholen

17 december 2014 RC

Ouders

De grote voorleesdag voor ouders op school is achter de rug. Al gauw kregen we van talloze ouderwerkingen en scholen fantastische foto's en getuigenissen opgestuurd.

Lees meer 58

De sterlezer van je (eigen) verhaal

Voorlezen is doorgaans een activiteit van ouders voor kinderen. Maar soms zijn de rollen ook eens omgedraaid. Zoals in GO! basisschool atheneum Dendermonde.

Lees meer 53

GO! for life - Spelen is een kinderrecht

16 december 2014

GO! for Life

Dit jaar zetten we ons met GO! for life in voor de spelotheken van Netwerk tegen Armoede. Zij geven kinderen en gezinnen die het minder breed hebben betaalbaar toegang tot aantrekkelijk speelgoed. Hoe jij hen kunt steunen leer je uit het filmpje. Share!

Lees meer 221

Een sport voor meisjes én jongens

16 december 2014

Gezondheid Sport

De jongensvoetbalploeg van GO! atheneum Boom werd half november provinciaal kampioen. De leerlingen kregen de titel bij de finaleronde van de scholencompetitie van de SVS. Een week nadat ook de meisjesploeg van de school deze titel al binnenhaalde.

Lees meer 47

Middagpauze in klei

Pauzes tussen de lessen zorgen voor ademruimte voor geest en lichaam. Maar een lange middagpauze kan ook deugd hebben van een extra activiteit die de leerlingen prikkelt. Zoals de creatieve workshops doen in GO! atheneum Keerbergen bijvoorbeeld.

Lees meer 70

La réunion fait la force

Goeie gewoonten zijn er om te blijven. Ook dit jaar trokken de vijfdejaars Moderne Talen van GO! atheneum Dendermonde naar het Athenée Royal de Waterloo om er hun Frans te oefenen. Vrijuit praten onder leeftijdgenoten, c'est plus facile.

Lees meer 86

Helpende Handjes

Onderwijzen is weten en kunnen ontwikkelen. Maar ook waarden meegeven. Kinderen leren hoe de wereld in elkaar zit, hoe ze hun steentje kunnen bijdragen en een helpende hand zijn voor anderen. Zoals ze dat doen in GO! basisschool ’t Kasteeltje in Puurs.

Lees meer 96

Piet leest voor uit eigen werk

8 december 2014 FD

Kunnen lezen is fantastisch, maar kinderen moeten het wel eerst leren. Voorlezen helpt daarbij. Sint- en Pietverhalen bijvoorbeeld. Die gaan erin als speculaas. En al zeker als Zwarte Piet ze zelf komt voorlezen zoals in GO! basisschool Bellevue Izegem.

Lees meer 130

Huisje komt zo!

8 december 2014

Campus Tichelrij legde zondag 23 november 2014 de symbolische eerste steen van een indrukwekkend nieuwbouwproject voor de school: ‘Het Atheneum van het GO!’. Ja, ook op zondag bouwen ze aan de toekomst in het GO!.

Lees meer 133

Innovatie en ICT in een Europese context

8 december 2014

GO! internationaal ICT

Wanneer het aankomt op digitale innovatie speelt het GO! een voortrekkersrol. Getuige daarvan deze 3 Europese projecten waarin i-teachers, e-learners en lab-geeks de hoofdrol spelen.

Lees meer 429

Tijdelijk Pietenhotel geopend

5 december 2014

Basisonderwijs Evenementen Kleuters

Toen Sinterklaas vroeg of ze in GO! basisschool Lyceum in Mechelen een slaapplaats hadden voor zijn Zwarte Pieten konden ze er geen neen zeggen. Maar de logés vroegen wel wat aandacht. De kleuters van de school gingen daar echter maar al te graag op in.

Lees meer 176

Hoe werkt een school zonder examens?

3 december 2014 RC

Leerzorg Methodeonderwijs Ouders

Het ensorinstituut in Oostende durfde afstappen van het klassieke puntensysteem, durfde examens te laten vallen. Hoe realiseren ze dit over de richtingen en over de vakken heen? Collega Eva De Blieck van GO! ouders ging op onderzoek.

Lees meer 247

Wie maakt de verjaardagstaart van 25 jaar GO!?
Het GO! viert zijn 25ste verjaardag en daar hoort natuurlijk een stukje taart bij. Uit 10-tallen scholen die voor ons een heerlijk recept bedachten, kozen wij 6 finalisten. Vandaag mogen zij hun taart presenteren aan onze jury: topkok Sofie Dumont en onze eigen Raymonda Verdyck. Het wordt een spannende strijd, want de lekkerste en meest originele taart wordt geserveerd op het slotfeest van 25 jaar GO!.
Terug verder