GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zaterdag 1 augustus 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

Selfie-wijn met body

Avondeten op een mooie zomerdag, daar hoort voor veel mensen vast een lekker glas wijn bij. Als je dan je zelfgemaakte wijn kunt bovenhalen smaakt dat ongetwijfeld nog zo goed. Vraag maar aan enkele cursisten uit CVO COOVI in Anderlecht.

Lees meer 34

GO!: “Extra werkingsmiddelen voor gelijke onderwijskansen blijven nodig”

26 juni 2015

Het GO! pleit voor het behoud van de extra werkingsmiddelen voor gelijke onderwijskansen. De resultaten van een evaluatie van het Rekenhof en KU Leuven vormen geen aanleiding om het behoud van de huidige gedifferentieerde financiering in vraag te stellen.

Lees meer 330

Collega in boekvorm

24 juni 2015

Geen onderwijsbericht maar toch in deze rubriek. Een boekentip: ‘Ik verander’ van Marc Brants. Een neerslag van hoe deze voormalig directeur van GO! freinetschool De kRing in Berchem zijn leven ziet veranderen als gevolg van ALS.

Lees meer 265

Infoavond ASO-Maritieme wetenschappen in Oostende

23 juni 2015

Sinds sept. 2014 kan je in het Maritiem Instituut Mercator Oostende terecht voor een ASO-opleiding maritieme wetenschappen. Donderdag 25 juni is er een infoavond over de nieuwe richting. Start 18u. Toptip voor (ouders van) laatstejaars BaO en 1e graad SO.

Lees meer 380

Geen klein bier

Bier drinken dat kunnen de meesten wel, maar het maken is toch andere kost. In GO! CVO COOVI in Anderlecht weten ze daar echter wel raad mee. En dat lijken meer en meer mensen te kunnen smaken want de opleiding bierbrouwer boomt er.

Lees meer 297

GO! blijft voorstander van geïntensiveerde samenwerking

19 juni 2015

Gisteren gaf de commissie openbaar onderwijs in het Vlaams Parlement toelichting bij haar rapport over het invoeren van één publiek onderwijsnet, in reactie daarop stelden de onderwijsverstrekkers hun nota voor.

Lees meer 426

7 tips tegen proefwerkstress

Veerle Hubrecht, pedagogisch adviseur CLB van het GO!, legt uit waaraan ouders proefwerkstress bij hun kind kunnen herkennen en geeft tips over hoe ze er best op reageren.

Lees meer 6621

Journalistiek uit eerste hand

Doorgaans brengt hij voor tv verslag uit over wat er gebeurt op plekken in de wereld waar het er hard aan toe gaat, maar op 28 mei maakte journalist Robin Ramaekers tijd vrij voor de 3e-graads van GO! atheneum Willebroek en trok er een blik wereld open.

Lees meer 310

Wensenwaarmakers gewaardeerd

5 juni 2015 JT

Leerlingen mikken met hun eindwerk uiteraard op een getuigschrift of diploma, een beloning die er zijn mag. Maar als je werk ook de aandacht van de buitenwereld trekt, doet dat extra deugd, weten nu ook de laatstejaars verzorging van GO! atheneum Hoboken.

Lees meer 275

Iedereen geTACCLEd

5 juni 2015

GO! internationaal ICT

GO! scholengroep Antwerpen geeft al haar leerkrachten BaO het TACCLE2 boek - digitaal leren in de basisschool als ondersteuning om ICT actief in de klas te gebruiken. Een vuile taccle? Eerder balvoordeel.

Lees meer 525

Perpetuum techmobile: techniek en wetenschap onderweg

Wetenschap en techniek zijn nog nooit zo bepalend geweest om de wereld vorm te geven en daarom horen ze ook sterk aanwezig te zijn in ons onderwijs. GO! freinetschool De Appeltuin in Leuven duwt alvast flink aan de kar met hun prijswinnende TECHMOBIEL.

Lees meer 348

Een boek als mascotte

In GO! freinetschool De Tinteltuin in Zoutleeuw zette zowat het hele schoolteam zich achter de creatie van een eigen leesboek voor de leerlingen. Het resultaat is zo mooi dat ‘Fien de slak’ er ondertussen de status van schoolmascotte heeft verworven.

Lees meer 411

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder