GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 31 oktober 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

"Van een familiefeest in oktober pluk je de rest van het schooljaar de vruchten."

29 oktober 2014 RC

Evenementen Ouders

Schoolfeesten zijn altijd fijn, maar het vraagt natuurlijk ook heel wat organisatie. Daarom denk je best goed na over de spreiding ervan. In GO! basisschool Lyceum in Mechelen besloten ze twee feesten te verenigen in één. Namelijk op het beste tijdstip.

Lees meer 39

Leerling eigenaar maken van eigen leerproces

28 oktober 2014

Leerlingenparticipatie

Onderwijs moet meer zijn dan een springplank naar werk. Maar het kan geen kwaad dat leerlingen ook weten wat van hen verwacht wordt. Met het SODA-attest spelen ze daar in het GO! Erasmusatheneum in Deinze handig op in. En dat maakt leerlingen beter.

Lees meer 67

Helemaal GO! over 25 jaar GO!

23 oktober 2014

Evenementen

De oktobereditie 2014 van ons digitaal magazine Helemaal GO! is er. Dit nummer gaat voor een groot deel over ons feest ter gelegenheid van 25 jaar GO! op 10 oktober in Tour & Taxis.

Lees meer 148

Vijf collega’s winnen een gratis dag GO! nascholing

21 oktober 2014

Op het feest 25 jaar GO! op 10/10 bezocht jij misschien ook de stand van GO! nascholing. Daar kon je een naamkaartje in de brievenbus achterlaten. Uit de honderden kaartjes trok een onschuldige hand 5 winnaars, die gratis een dag nascholing mogen volgen.

Lees meer 196

Een schoon gebaar

Dag van de leerkracht viel dit jaar op zondag 5/10. De kans om eens lekker uit te slapen. Maar geen leerlingen in de buurt. Daarom zorgden leerlingen van het technisch atheneum in Niel vrijdag al voor een gebaar van appreciatie.

Lees meer 237

Rasechte helden

6 oktober 2014

In 1994 riep UNESCO 5 oktober uit tot ‘Internationale Dag van de Leerkracht’. Daarmee wou de organisatie het belang onderstrepen van de rol van leerkracht voor een samenleving. En terecht. Vinden ze ook in GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde.

Lees meer 184

Een nieuwe dansende Woe-Li meester*

Met Filip Van Huffel haalt de !Kunsthumaniora een coördinator in huis die z'n sporen in de hedendaagse dansscene ruim verdiend heeft. Filip is danser, choreograaf, docent en artistiek leider van Retina Dance Company. En nu dus ook 'van de !Kunsthumaniora'

Lees meer 2429

Een testpubliek met grote betrokkenheid

29 september 2014 RC

Evaluatie Ouders

In GO! Paramedisch instituut Mechelen is de ouderraad een klankbord voor het evaluatiebeleid Primaire tabs. “Ouders hebben een perspectief dat wij niet hebben”, vertelt directeur Stefaan Croonen aan GO! ouders.

Lees meer 156

Van de nood een deugd maken

27 september 2014 FV

Nieuwbouw Open Leercentrum

Nieuwe kleuterklassen en een Openleercentrum maken GO! campus Diest “toekomstproof”. Ze kozen voor beweeglijke glazen wanden om de ruimte volgens behoefte te verkleinen of vergroten. En het zorgt letterlijk en figuurlijk voor transparantie.

Lees meer 179

Wandeling met toekomst langs het verleden

Op zaterdag 27 september 2014 werd in Zelzate een nieuwe themawandeling voorgesteld rond WO I. Auteurs van de wandeling zijn leerlingen van GO! atheneum Zelzate die hiervoor samenwerkten met stand-up comedian Joost Van Hyfte.

Lees meer 303

Dansende bloemenmeisjes

Half september mocht het CC van Evergem 25 kaarsjes uitblazen. Om de verjaardag glans te geven deed het een beroep op het MUDA, GO! atheneum voor podiumkunsten, muziek en dans. Roosje Horckmans van 5Dans, stak haar schouders én benen onder het project.

Lees meer 419

Bruggenbouwers in actie

Een metafoor die een eigen leven ging leiden zorgt voor een mooie samenwerking tussen GO! scholengroep Brussel en twee technische scholen in Albanië. De kracht van positief denken en handelen.

Lees meer 276

Wie maakt de verjaardagstaart van 25 jaar GO!?
Het GO! viert zijn 25ste verjaardag en daar hoort natuurlijk een stukje taart bij. Uit 10-tallen scholen die voor ons een heerlijk recept bedachten, kozen wij 6 finalisten. Vandaag mogen zij hun taart presenteren aan onze jury: topkok Sofie Dumont en onze eigen Raymonda Verdyck. Het wordt een spannende strijd, want de lekkerste en meest originele taart wordt geserveerd op het slotfeest van 25 jaar GO!.
Terug verder