GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 29 juli 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

Een avondje Frans en vrij

Al was het ongetwijfeld leuk en gezellig, het blijft natuurlijk leren en studeren. Maar nu het jaar om is, kan er wel een feest van af. Voor de 7e keer op rij sluit de klas Frans in CVO13 af met een groot tuinfeest in bleu blanc rouge: Soirée française!

Lees meer 166

Eerlijk is heerlijk

Spelen roept in de eerste plaats prettige gevoelens op. En zo hoort het ook. Toch is het van belang dat het spel eerlijk gespeeld wordt en er respect is voor elkaar in het heetst van het spel. Basisscholen De Kameleon en De Boomhut scoorden met fair play.

Lees meer 199

Een les met een rare kronkel

Lesgeven is veel dingen ineen, maar vooral gevat inspelen op de kansen die zich voordoen. In klas 5a van juf Riet in GO! basisschool atheneum Dendermonde groeide uit een klassikale dt-oefening een freeky videoclip met hier en daar een raar gespeld woord.

Lees meer 167

Een 3D-idee voor een vakantietrip

3D-printen is iets dat erg tot de verbeelding spreekt. Ook die van jongeren. In GO! technisch atheneum Diest werkten de leerlingen van 4 publiciteit een zelfontworpen animatiefiguurtje uit tot enkele 3D-creaties die nu in de bib in Diest te zien zijn.

Lees meer 177

GO! teachers in Dublin

25 juni 2014

Een delegatie van tien leerkrachten uit verschillende GO! scholen nam van 16 tot 18 mei in Dublin deel aan een driedaagse zomerschool voor innovatieve scholen uit 12 Europese landen. Met hun postcard from Belgium maakten ze furore in Ierland.

Lees meer 244

Een MEP voor Europa

23 juni 2014 SL

Europa mag het vandaag dan wat moeilijker hebben, het blijft een project met veel mogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat jongeren Europa goed leren kennen. Zes leerlingen van atheneum Dendermonde gingen zetelen in het Model Europees Parlement.

Lees meer 149

Kunstig rookvrij

Roken, weten we al langer, is niet gezond. Bewustmaking van de gevaren is erg belangrijk. En ook, jongeren zelf hun verantwoordelijkheid leren opnemen. In het GO! instituut voor Muziek en Dans (MUDA) in Evergem doen ze dat met muzikale zwier.

Lees meer 355

Kijken naar buiten met propere ruiten

Dat je je mentaal beter voelt als je lichaam goed functioneert leert ons de zin “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Zo is het ook als je leef- en leeromgeving gezond en netjes is. Dat hebben ze in GO! lyceum Mechelen alvast schoon geregeld.

Lees meer 163

Gezonde schoolkeuken voor alle kinderen

In 1 op 3 scholen schort er volgens het FAVV wat aan de hygiëne in schoolkeukens. GO! scholengroep Brussel heeft niet gewacht op die gegevens om in actie te komen. 10 jaar geleden al startten ze er met een gezonde en praktische oplossing.

Lees meer 220

Muzikaal schaduweindejaarswerk

19 juni 2014

Een schooljaar sluit gewoontegetrouw af met zo’n 2 examenweken en een kleine week delibereren. De examens zijn de zgn. ultieme schooltest, die week erna is wel eens onderwerp van kritiek. In 2 GO! athenea pareren ze die kritiek met … actie en muziek.

Lees meer 140

Tijd om te tonen

19 juni 2014

Bij het einde van een schooljaar hoort een rapport. Maar dat is niet overal een mapje met cijfers of een beoordeling. In het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen resulteert het jaareinde in een weelde aan dingen die getoond en gezien mogen worden.

Lees meer 146

Reisbagage voor het leven

18 juni 2014

Nu volop in de examens, maar amper een maand geleden waren ze nog flink onder de indruk van hun GWP-week in Polen of Barcelona, de zesdejaars van het atheneum in Dendermonde. Een ervaring om in te lijsten en minstens even zinvol als de exameneindsprint.

Lees meer 135

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug verder