GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 5 mei 2015
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Dromen van de Paralympics 2016

6 september 2012 ES
Op 29/7 gingen 4 atleten van de Zeeparel Middelkerke (GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs), lid bij atletiekclub Hermes Oostende, naar Lier voor het Belgisch kampioenschap voor andersvalide atleten. Ze kwamen thuis met een pak edelmetaal.

Op 1 juni 2006 werd door de Vlaamse regering het prioriteitenbeleid officieel toegekend aan de gehandicaptensport. Doelstelling van dit project is om de personen met een motorische handicap de weg te tonen naar de Vlaamse atletiekclubs, waar ze begeleid worden door gediplomeerde trainers.

Atletiek is, net zoals bij de validen, één van de populairste sporten, met veel deelnemers. Het explosieve van een sprinter, de kracht van de kogelstoter of het uithoudingsvermogen van een afstandsloper zijn maar enkele aspecten die tot de verbeelding spreken.

Vier leerlingen van de Zeeparel - Charline, Babette, Thomas en Michael - maakten deel uit van de delegatie. Zij konden schitterende resultaten voorleggen:

Charline: goud op 100m, zilver op 200m, en zilver op de 4x100m sprint
Babette: brons op 100m, brons bij kogelstoten
Thomas: zilver op 100m, zilver op 800m, goud op 4x100m, zilver op verspringen
Michael: goud op 100m, zilver op 200m, goud op verspringen, goud op 4x100m.

De vier zullen de afgelopen weken zeker de Paralympics in London nauwgezet in het oog hebben gehouden. Stiekem uitkijkend naar de volgende Spelen. Waar ze zelf misschien bij kunnen zijn?

Puik!


Meer informatie via

Eric Sorel
directeur GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Zee
T 059/70 34 68
eric.sorel@terzee.be
www.terzee.be


Lees ook

GO! vraagt eerlijkheid in debat over problematiek scholenbouw

30 april 2015

Infrastructuur Nieuwbouw

Afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Raymonda Verdyck noemt de uitspraken van Lieven Boeve over de verdeling van middelen voor capaciteitsuitbreiding onheus en onjuist.

Lees meer 513

De rospot in de bolderkar

27 april 2015

Afgelopen weekend kon Kom op tegen Kanker haar jaarlijkse actie afronden met weer een fenomenaal bedrag. Ook GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde zorgde met hun actie 'de rossen tegen kanker' voor een volle 'uit de kluiten gewassen' rospot.

Lees meer 59

Leerling, bediende, manager en arbeider in één

Wie in GO! atheneum Dendermonde de richting economie volgt leert van alle markten thuis te zijn. Om beurten ontpoppen de leerlingen er zich tot bediende, arbeider of manager van een mini-bedrijfje en leren zo alle knepen van het vak.

Lees meer 63

GO! zoekt nieuwe leerkrachten

20 april 2015

Leerkrachten

Op 15 april start de jaarlijkse wervingsperiode voor nieuwe leraren bij het GO!. “Met een leerlingenaantal dat blijft stijgen doen wij een warme oproep naar afstuderende leraren om zich kandidaat te stellen bij het GO!”, zegt Raymonda Verdyck.

Lees meer 887

Nadenken over algemene vorming voor iedereen

Een goedwerkende democratie is gebaat met goed geïnformeerde burgers. Een brede algemene vorming meegeven aan iedereen is daarbij goud waard. Op het doordenkertje van 25/2/2015 kwam pedagoog Hans Van Crombrugge praten over hoe die er zou kunnen uitzien.

Lees meer 198

Languit veggie

Ruim 650 leerlingen, leraren en medewerkers schoven in basisschool GO Shil Mechelen aan tafel voor een veggiemaaltijd. Om het Vlaams schoolrecord langste veggietafel te vestigen, maar ook omdat veggie lekker, gezond, gezellig en mild voor onze planeet is.

Lees meer 144

Gastcollege met zuiderse smaak

De communicatietechnologie maakt vreemdetalenonderwijs op school vandaag authentieker dan ooit. Toch gaat nog steeds niks boven een echte babbel met een moedertaalspreker, ondervonden ook de zesdejaars van GO! atheneum Dendermonde.

Lees meer 153

Werkplekleren op de dansvloer

8 april 2015

In de Kunsthumaniora van GO! scholengroep Brussel in Laken werden de lessen een week opgeschort om de leerlingen de kans te geven zich klaar te stomen voor de jaarlijkse benefietvoorstellingen. Maar bijleren deden de leerlingen niet minder.

Lees meer 128

Met de handen in het haar

Kapsels hadden het afgelopen weken niet voor de wind met beaufortwaarden boven 6 over ons vlakke land. Wel een geknipte kans voor kappers om de verwarde haardos weer in vorm te krijgen. Een kolfje naar de hand van de leerlingen van GO! school Ter Zee.

Lees meer 183

Laat de paashaas maar komen

3 april 2015

Waar zal de paashaas zondag de eitjes verstoppen? Is het die vraag die op hun gezichtjes prijkt? Of is het contentement omdat de vakantie zo dichtbij is? In paasvakantiestemming zijn ze alvast na het schoolpaasontbijt in GO! basisschool Stadspark Lier.

Lees meer 167

Een leidraad voor autisme

2 april 2015

Autisme

Twee april is Wereld Autisme Dag. Vandaag wordt aandacht gevraagd voor autispectrumstoornissen en voor mensen die ermee te maken krijgen. Leraar Paulette De Caluwe heeft zelf ASS en schreef er in 2012 met enkele extra begeleiders autisme een leidraad over

Lees meer 216

Leren als een kangoeroe

2 april 2015

Zeven finaleplaatsen en een 3e en een 7e plaats, dat is de oogst voor GO! basisschool ’t Klein Atheneum in Tienen op de nationale wiskundeolympiade in Antwerpen. De vruchten van hun kangoeroeproject (voor snellerende kinderen).

Lees meer 174

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder