dinsdag 11 juni 2019
Diploma-soda_voor_leerlingen_Campus_De_Brug_in_Vilvoorde.jpg

Cocktail met toekomst: certificato-SODA

Afspraken kunnen naleven, ervoor zorgen dat je doet wat je moet doen, een positieve ingesteldheid: van goud waard. Met het behalen van hun SODA-attest bewijzen de leerlingen van GO! campus De Brug in Vilvoorde zichzelf een onschatbare dienst en vergroten daarmee aanzienlijk de kans later te slagen in hun (professionele) leven. Een certificato-SODA, het klinkt als een cocktail ... met toekomst!

Volwassenen zijn er zich doorgaans maar al te goed van bewust hoe belangrijk het is om afspraken na te leven, een flink deel regelmaat in je leven te organiseren, het hoofd niet te gauw te laten hangen, de zaken niet zo maar op z'n beloop te laten. Niet dat jongeren het belang ervan helemaal niet zouden inzien, maar de daad bij het woord voegen is op die jonge, speelse en zoekende leeftijd toch niet altijd evident. Daarvoor is het SODA-attest een prima hulpmiddel. Leerlingen die hun SODA-attest behalen bewijzen voor zichzelf meteen dat ze wel degelijk in staat te zijn om stipt, ordelijk, gedisciplineerd en met de goeie ingesteldheid in het leven te kunnen staan en vergroten daarmee aanzienlijk de kans later te slagen in hun (professionele) leven. Certificato-SODA, met de smaak van een cocktail met toekomst, van niet te onderschatten waarde voor de ontwikkeling van jonge mensen.

Vrijdag 7 juni 2019 zette GO! Campus De Brug uit Vilvoorde haar leerlingen van de tweede en de derde graad die een SODA-attest behaalden in de kijker met een heuse proclamatie, receptie en een geschenkje. Het behalen van een SODA-attest is immers niet niks. Deze leerlingen scoren uitmuntend op Stiptheid-Orde-Discipline en Attitude.  Laat dat nu net belangrijke competenties zijn voor de bedrijfswereld bij hun zoektocht naar jobstudenten en uiteraard ook andere werknemers. GO! Campus De Brug werkt al enkele jaren samen met SODA+. De school evalueert de leerlingen aan de hand van strenge criteria en geeft de leerlingen tijdens het schooljaar de nodige feedback om bij te sturen.

Het resultaat is dat leerlingen die het attest behalen geregistreerd worden in een databank waaruit bedrijven die zich verbonden met SODA hun stagiairs, jobstudenten en werknemers kiezen.  DHL-Logistics is slechts één van de vele partnerbedrijven. 

 

Meer info bij Sodaplus – Simon Mensaert

Of bij GO! Campus De Brug – Kim Leys