vrijdag 19 april 2019
Gezonde stress voor Jan Favijn.jpg

Gezonde stress voor Jan Fevijn

Leerlingen en leerkrachten van GO! atheneum Jan Fevijn zijn momenteel volop aan de slag om op de campus StressFactor te organiseren. Op de affiche o.m. Jebroer en Brahim. Het muziekfestival dat ze dus zelf ineensteken vindt plaats op vrijdag 3 mei 2019 op het schooldomein in Assebroek en valt niet toevallig op die dag, het orgelpunt van 30 jaar GO!.

Leerlingen en leerkrachten Atheneum Jan Fevijn organiseren eigen muziekfestival

StressFactor LIVE organiseert al sinds 2003 muziekfestivals op secundaire scholen. Wat StressFactor zo uniek maakt, is het feit dat leerlingen en leerkrachten zelf aan de slag moeten om hun eigen festival te organiseren. “StressFactor zorgt voor het hoofdpodium en gaf ons de keuze uit enkele artiesten. De rest doen we zelf”, vertelt waarnemend directeur en eindverantwoordelijke Anthony Strubbe.
 
Een kernteam van leerlingen en leerkrachten neemt de algemene organisatie in handen. “Leerkrachten bekommeren zich om het financiële luik en wij zijn vooral bezig met het praktische aspect van het festival. We hebben bijvoorbeeld zelf het plan van het festivalterrein uitgetekend en zijn op de dag van het festival verantwoordelijk voor de ontvangst en de begeleiding van de artiesten”, aldus Samy Hassani uit het zevende specialisatiejaar Sales. “Verder staan we als school zelf in voor de catering, communicatie, backstage, veiligheid, EHBO, randanimatie ….

quote icoon

We hebben alle scholen van onze scholengroep uitgenodigd en we zijn blij dat daar veel respons op komt.

Leerlingen bepaalden mee de affiche

Alle leerlingen van Atheneum Jan Fevijn konden op hun favoriete artiesten stemmen. “Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de nationale en internationale toppers Jebroer, Brahim en 5napback op onze affiche te plaatsen. Dat wij het festival organiseren, betekent niet dat andere scholen niet welkom zijn, wel integendeel. We hebben alle scholen van onze scholengroep Impact uitgenodigd en we zijn blij dat er heel wat van hen aanwezig zullen zijn”, klinkt het nog bij het organisatieteam van StressFactor.

Orgelpunt van 30 jaar GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

“We willen dat het festival een fantastisch orgelpunt wordt van 30 jaar GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Sommige scholen vieren dit evenement in Antwerpen, wij kiezen ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zonder de hulp van een geëngageerd team leerkrachten en leerlingen zou dit niet lukken. We zijn blij om dit samen met hen te kunnen realiseren”, geeft waarnemend directeur Anthony Strubbe nog mee.

quote icoon

Sommige scholen vieren 30 jaar GO! in Antwerpen, wij kiezen ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken.

— Anthony Strubbe, waarnemend directeur GO! atheneum Jan Fevijn Assebroek

StressFactor vindt plaats op

vrijdag 3 mei van 12 tot 16 uur
op het schooldomein van
Atheneum Jan Fevijn, Daverlostraat 132, 8310 Assebroek
 
 
Contact: anthony.strubbe@atheneumjanfevijn.be | 0475 25 88 21
 

www.atheneumjanfevijn.be
www.facebook.com/JanFevijn
www.instagram.com/atheneumjanfevijn