donderdag 31 mei 2018
DeKleinePrinstweedeprijsPaola.jpg

GO! basisschool De Kleine Prins in Diest spant de kroon ... van koningin Paola

Een opmerkelijk bericht vanuit GO! basisschool De Kleine Prins in Diest: de verandering van werking en cultuur de voorbije twee schooljaren werd beloond met een tweede plaats in de Koningin Paolaprijs.

Een vrijblijvend bezoekje aan Brussel? Allesbehalve. Voor een delegatie van leerkrachten en leerlingen van GO! basisschool De Kleine Prins in Diest was het meer dan dat. Ze werden uitgenodigd op het koninklijk paleis in Brussel om uit de handen van H.M. Koningin Paola en prinses Claire de tweede prijs van de Koningin Paolastichting voor onderwijs in ontvangst te nemen. “We zijn enorm trots dat we dit mogen meemaken,” aldus directeur Tom Hoeyberghs. “We zijn nu twee jaar bezig met ons nieuwe verhaal, dat we het #WijSpannenDeKroon-verhaal noemen, en dit is toch een ultieme bekroning, met een mooie oorkonde en een geldprijs er bovenop.”

“Met ons verhaal willen we het onderwijs van de toekomst brengen,” vult juf Lisbeth Roden aan. “We werken rond de pijlers van onze visie: welbevinden, betrokkenheid, eigenaarschap, contextrijk leren en talent- en talentontwikkeling, maar op een andere, warme manier. We organiseren ons in community’s en nesten waarbij de relatie leerkracht-leerling op de eerste plaats komt en we de kinderen via eigenaarschap klaar willen maken voor hun toekomst én we hen maximaal in groei proberen te zetten.”

“Laat het duidelijk zijn, we laten de leerlingen niet los, maar we pakken ze anders vast, we begeleiden in plaats van leiden hen naar hun einddoel,” geeft directeur Tom ons nog mee.

Lijkt allemaal mooi, maar wat vinden de leerlingen er nu eigenlijk van?

“Ik wil nooit meer terug naar hoe het vroeger was!” zegt Anna Santermans, leerling van C3N2, het vroegere zesde leerjaar, enthousiast. “We krijgen nu veel meer kansen om zelf te ontwikkelen en kunnen dit op ons eigen tempo doen.”

Wat vond je van de uitnodiging op het paleis?

“Cool! Samen met een aantal leerkrachten hebben we de trein genomen naar Brussel, waar we in een mooie zaal terechtkwamen. Achteraf hebben we foto’s genomen met de Koningin en de prinses, maar de leukste verrassing was dat prinses Claire ons plots kwam halen op de receptie om ons een kleine rondleiding te geven in het paleis! Dit vergeten we nooit meer…” kon leerling Kyenta Govers ons nog vertellen.

 

Meer informatie over het project van de Kleine Prins in Diest?

Tom Hoeyberghs
directeur GO! basisschool De Kleine Prins Diest
tom.hoeyberghs@adite.be
013 35 14 70