maandag 12 november 2018
armbandjes_rh.jpg

GO! for life steunt School zonder Racisme

Dat het GO! een warm hart heeft, laten we elk jaar maar al te graag zien tijdens Music for Life, de solidariteitsactie van radiozender Studio Brussel. Dit jaar kozen we voor School zonder Racisme als gezamenlijk goed doel.

Onder de noemer ‘GO! for life’ willen we met zoveel mogelijk scholen en scholengroepen originele acties bedenken en geld inzamelen voor het goede doel. Vanuit ons pedagogisch project willen we ook dit jaar ons engagement en actief burgerschap tonen.

Scholen die willen deelnemen, kunnen zelf een actie op poten zetten of GO! armbandjes en mutsen  verkopen. Deze gadgets kan je hier bestellen.

Nieuw dit jaar is ‘Radio GO!’. Deze gelegenheids-radiozender van het GO! zal op donderdag 20 december overal te beluisteren en te bekijken zijn via live-streaming. Op die dag geven we elke GO! school de kans om hun warme ‘GO! for life’-actie in het spotlicht te zetten. Tussendoor draaien we plaatjes, die op voorhand aan te vragen zijn mits sponsoring van een goed doel.

Radio GO! is tegelijk een didactisch project. Het zijn de leerlingen Multimedia van GO! technisch atheneum Hasselt die dit mogelijk maken. Ze werken hiervoor samen met een lokale radiozender. Vanuit een trailerwagen op het Hasseltse Dusartplein zullen ze een hele dag uitzenden. Wie wil, kan ter plaatse een kijkje gaan nemen. De leerlingen promoten hun actie met een website, flyers en affiches. In de aanloop naar de uitzending trekken ze door heel Vlaanderen om reportages te maken van de opmerkelijkste GO! for life-acties.

Het is dan ook belangrijk om je actie te registreren op dewarmsteweek. Gebruik in je schoolnaam zeker ‘GO!’, zo kunnen wij alle acties makkelijk samenbrengen.

De opbrengt van al onze acties gaat dit jaar naar School zonder Racisme. Dit is een organisatie die jongeren vormt tot wereldburgers, met een open vizier. Met workshops en schoolbegeleidingen helpen ze jongeren om positief om te gaan met diversiteit en mondig en weerbaar in de wereld staan.

Speciaal voor het GO! heeft School zonder Racisme een gratis aanbod ontwikkeld waar twintig secundaire scholen op kunnen intekenen. Interesse? Surf dan zeker naar deze pagina voor meer info en inschrijvingen. 

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...