donderdag 10 januari 2019
in_de wieg_gelegd_voor_wetenschappen.jpg

Jong gedaan? Later geleerd!

Jan Fevijn, GO! school voor mens en wetenschap, biedt voortaan ook de allerkleinsten extra kansen om proefondervindelijk ervaringen op te doen. Roboxen, professor X en de speurneuzenmobiel zijn hun tools, maar ze mogen ook volop vragen stellen en samen praten en redeneren in het gloednieuwe mini-lab. Want wie al van jongs af spelenderwijs met wetenschap bezig is, maakt er later beslist ook werk van.

GO! basisschool Jan Fevijn opent mini-lab

Nieuwe werkplek voor kleine, speelse en leergierige laborantjes

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Al heel vroeg gaan ze op (w)onderzoek uit door te experimenteren en te exploreren. Ze leren vanuit hun spel, gebruiken hun fantasie en zijn creatief. Jan Fevijn, school voor mens en wetenschap, biedt vanaf 18 december 2018 ook de allerkleinsten extra kansen om proefondervindelijk ervaringen op te doen. Roboxen, professor X en de speurneuzenmobiel zijn hun tools, maar ze mogen ook volop vragen stellen,  samen praten en redeneren in het gloednieuwe mini-lab.
 
Het mini-lab is een onderzoeksruimte, aangepast aan de leefwereld van peuters, kleuters en kinderen van het eerste leerjaar.
Directeur Nathalie David: ‘Met ons mini-lab willen we voor die jonge kinderen een uitdagende leeromgeving creëren waar techniek, wetenschap en natuur centraal staan. We gebruiken daarvoor doe-boxen die de kinderen fascineren en benieuwd maken.’

Superhelden gespot in het mini-lab

Het mini-lab maakt gebruik van tot de verbeelding sprekende superhelden.
Zo zijn de roboxen van superheld Robotech; door het schoolteam samengestelde boxen om de allerkleinsten spelenderwijs technische systemen te laten ontdekken. Dat gebeurt aan de hand van magneten, grijpinstrumenten, bouten en moeren… Een ideale voorbereiding op het lego- lab en de steam- opleidingen waarmee men later kan kennismaken in Jan Fevijn.

De kleintjes komen tot nog grotere verwondering met de (w)onderzoekjes van superheld professor X. Wie zich afvraagt of je op een ei kan staan, waarom sneeuw smelt of hoe de kleur groen ontstaat… (onder)vindt het antwoord in het mini-lab.
 
Met de speurneuzenmobiel van superheld Nina Natuur is er tijdens de speurneuzentochten heel wat onderzoeksmateriaal voorhanden. Van vergrootglazen, verrekijkers, terrariums, herbariums tot mobiele microscopen,…voor elk onderzoek vindt een laborant in spe het aangepaste instrument…

 

Meer info op http://assebroek.basisschooljanfevijn.be/onze-school