dinsdag 26 februari 2019
IMG_3900.JPG

Miss Fluo en Mister Eco

Het nuttige aan het aangename paren, dat was de verstandige keuze van het schoolteam in GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde toen ze dikketruiendag combineerden met aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer. Resultaat: gelehesjesprinsesjes.

gelehesjesprincesjes.jpg

In GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde zijn ze al langer dan vandaag bezig om kinderen milieubewust te leren omgaan met de wereld. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ze er elk jaar een gewoonte van maken om heel uitdrukkelijk deel te nemen aan dikketruiendag. Ook nu was dat niet anders. Of toch? In elk geval werden de kinderen er deze keer extra aangespoord om te voet of met de fiets naar school te komen en mama of papa eens van de taak te ontlasten om hun kinderen naar school te brengen per auto. En waarom ook niet de volgende dagen, weken en maanden? 

Te voet of met de fiets naar school komen moet natuurlijk wel veilig gebeuren, zeker nu het drukker dan ooit is op de openbare weg. Zorgen dat je goed zichtbaar bent is dan ook geen overbodige luxe. Opvallen is de boodschap en dus ook zorgen dat de fietsverlichting in orde is. Daarom gaf het team extra aandacht aan dit aspect. Er werd een miss- en mister fluoverkiezing georganiseerd en iedereen en ook de fietsen mochten er best wel een beetje gekker uitzien. En ja, er werd gefietst en opvallen deden ze zeker!

Meer informatie via

Marie-Rose Van de Velde
directeur GO! basisschool De Regenboog Ertvelde
loderoos@hotmail.com