woensdag 07 juni 2017
Nikita_houdt_van_algebra.jpg

Nikita houdt van algebra

Wiskunde zit verstopt in zowat elk aspect van het leven. Handig dus als je er het een en ander van weet te doorgronden. Niet het makkelijkste vak maar toch verslavend. Dat vindt Nikita Beknel uit 6 Latijn-wiskunde in GO! atheneum Dendermonde toch. Hij is al 4 jaar op rij finalist op de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Dit jaar eindigde hij op de derde plaats.

Nikita Beknel uit 6 Latijn-Wiskunde aan het GO! atheneum Dendermonde behaalde op de jongste Vlaamse Wiskunde Olympiade de derde plaats mét een speciale vermelding als multifinalist.

4 jaar op rij finalist

Anne Schatteman, zijn leerkracht wiskunde, is opgetogen: “Schitterend nieuws over Nikita: hij behaalde de derde plaats met speciale vermelding voor 4 jaar ononderbroken finalist zijn. Dit is niet gewoon finalist zijn, maar bij de beste finalisten horen!”

3e van heel Vlaanderen

Enkele cijfers: in Vlaanderen namen 11616 leerlingen deel aan de eerste ronde. Daarvan werden er 1027 geselecteerd voor de tweede ronde en 84 gingen door naar de finale.

Nikita ging met een pak mooie prijzen naar huis: talrijke boeken, themanummers van tijdschriften, een tablet, een mooie trofee, .... te veel om op te noemen.

Belang van wiskunde

De proclamatie vond plaats aan de VUB op 24 mei. Gastspreker was prof. dr. ir. Giovanni Samaey. Hij had het over de "X-factor: verhalen over de onzichtbare kracht van wiskunde". De prof benadrukte het belang van wiskunde in de maatschappij met de gepassioneerde oproep aan  leerlingen om wiskunde te omarmen zoals Nikita dat ook doet.


Meer informatie via

Gerd De Wit
directeur GO! atheneum (KAD) Dendermonde
secretariaat.ka@kad.be
http://kad.go-den.be/KA/