dinsdag 16 oktober 2018
fashion_kunsthumaniora_Brussel.jpg

Ontwerpster Ilke Cop neemt GO! Kunsthumaniora Brussel op sleeptouw

GO! Kunsthumaniora Brussel geeft een impuls aan de Brusselse modescene met ontwerpster Ilke Cop als ambassadeur en verdubbelt daarmee meteen haar aantal leerlingen Mode & Creatie!

Inventief zijn en durven experimenteren, twee onontbeerlijke karaktertrekken voor kunstenaars en ontwerpers in spe. Geen wonder dus dat GO! Kunsthumaniora Brussel besloot om kunst en creativiteit te integreren in zijn vernieuwde modeopleiding voor humaniorastudenten. Zo wil de school meer jong talent naar de modeacademies laten doorstromen en daarna meteen ook de Belgische mode en het modeonderwijs in Brussel een nieuwe impuls geven.

Op 16 oktober stelde Serge Algoet, directeur GO! Kunsthumaniora Brussel, de eerste resultaten van de vernieuwde aanpak voor met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen als positief effect. Kersverse ambassadeur van de nieuwe opleiding, de Brusselse eigenzinnige modeontwerpster Ilke Cop, lichtte er het belang van kunst en ethiek in mode toe. Zij illustreerde dat met een aantal van haar meest recente ontwerpen.

Leerlingen van de richting Mode & Creatie toonden er alvast hun eerste ontwerpen: geïnspireerd door de wereld van filmregisseur Tim Burton.

Meer informatie via

Serge Algoet
directeur GO! Kusthumaniora Brussel
serge.algoet@kunsthumaniorabrussel.be
0473 88 80 87