vrijdag 21 december 2018

GO! for Life 2018 brengt 103.706 euro op

GO! for Life, de overkoepelende actie van het GO! voor de Warmste Week van Studio Brussel, heeft 103.706 euro opgebracht voor meer dan 50 goede doelen. Dat heeft afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck vandaag bekend gemaakt in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 13.352 euro gaat naar School zonder Racisme, dat ijvert voor scholen waar elke leerling zich thuis voelt, waar alle leerlingen kansen krijgen en zich maximaal kunnen ontwikkelen. Helemaal GO! dus.

voorhetvoorlezen.PNG

Ook deze achtste editie van GO! for Life mogen we een succes noemen. Leraren, leerlingen en vrienden haalden alles uit de kast. Van het warmste kapsalon tot de langste sjaal, kunstveilingen en zelf radio maken: het enthousiasme was grenzeloos.

Over heel Vlaanderen werden honderden acties georganiseerd voor meer dan 50 verschillende doelen, wat een totaalbedrag van 103.706 euro heeft opgeleverd. Elk jaar kiest het GO! één vzw die extra aandacht verdient. Dit jaar was dat School zonder Racisme. Zij werken samen met leerkrachten en leerlingen aan een open en solidaire samenleving waar iedereen dezelfde rechten heeft en gelijke kansen krijgt. Van het totale bedrag gaat 13.352 euro naar School zonder Racisme.

“Een mooie manier om ons PPGO! in de praktijk te brengen”, zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “Met onze scholen willen we mee bouwen aan een inclusieve samenleving en leerlingen leren samenleven. We  gaan daarbij uit van de mogelijkheden en de talenten die onze jonge mensen hebben en zetten in op verbondenheid over alle culturen en achtergronden heen.’’

 

GO_for_Life_op_scherm.PNG

Persverantwoordelijke

Nathalie_vk.jpg

Nathalie Jennes

0494 48 38 26

nathalie.jennes@g-o.be

Actief burgerschap

GO-76.jpg
  • Het GO! wil zijn leerlingen maximaal voorbereiden om als actieve burgers deel te nemen aan de samenleving van vandaag én morgen en die ook actief mee vorm te geven. In het PPGO! krijgt actief burgerschap een centrale plaats om het 'Samen leren samenleven' concreet waar te maken.” 

  • De GO! waarden respect, oprechtheid, gelijkwaardigheid, openheid, engagement en betrokkenheid zijn richtinggevend. Actief burgerschap betekent dat we zowel binnen als buiten de school deze waarden stimuleren.

Lees meer over Actief burgerschap