vrijdag 06 oktober 2017
GO-Tovertuin-140.jpg

Salvato dalla campana della scuola

Naar aanleiding van de Dag van de Leerkracht en de actie ‘Saved by the Bell’ hielden GO! Unesco-basisschool Koekelberg en twee scholenin Italië een gezamenlijke actie met videoverbinding om stil te staan bij het recht op onderwijs voor elk kind.

Elk kind ter wereld zou tegenaan het einde van de schooldag de bel moeten kunnen horen klinken. Want onderwijs hoort er te zijn voor iedereen. Dat is de gedachte achter de actie ‘Saved bij the Bell’ waar ook GO! Unesco-basisschool Koekelberg donderdag 5 oktober op de Internationale Dag van de Leerkracht aan deelnam.

In de school werd naar aanleiding van deze dag de schoolbel voor een keer extra lang geluid. Tegelijk maakten de leerlingen zelf een hoop ‘lawaai’ om aandacht te vragen voor het feit dat wereldwijd nog steeds (té) veel kinderen nooit een schoolbel horen.

Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar wereldwijd horen meer dan 260 miljoen kinderen en jongeren de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Bedoeling is om met deze actie op de Internationale Dag van de Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers te zetten, maar ook alle leerkrachten in de wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven.

Om het internationale karakter van deze actie kracht bij te zetten, werd met 2 scholen in Italië een videoverbinding gemaakt: basisschool Fundacill (eveneens een Unesco-school) in Loreto Aprutino en de basisschool van Castel Frentano. Allora era una collaborazione salvato dalla campana della scuola.

Meer informatie via

Guray Turkistan
directeur GO! Unesco-basisschool Koekelberg
guray.turkistan@unascoschool.be  
0468 11 70 88

Eddy Johnson
communicatieverantwoordelijke
eddy.johnson@sgrbrussel.be
0476 84 23 56