woensdag 19 september 2018
schoolkids_14_shutterstock_689215504.jpg

School in de lift

In Heist-op-den-Berg startte met de nieuwe school GO! atheneum Heist, afgekort AH!, ook een nieuwe onderwijsaanpak. En die wordt gesmaakt. De school noteert een verdubbeling van het aantal eerstejaars leerlingen.

Nieuw onderwijsconcept van GO! atheneum Heist slaat aan. De school verdubbelt het aantal eerstejaars leerlingen.

“We hebben onze start niet gemist”, zegt Jan Reymenants, nieuwe directeur van GO! atheneum Heist.

Wat maakt het onderwijsconcept van GO! atheneum Heist zo gewild?

“Kort gezegd bieden we een AH!-leeromgeving zonder grenzen. Wie honger heeft naar meer, krijgt toegang tot het vervolg. Wie nood heeft aan ondersteuning, wordt op maat geholpen. Elke leerling krijgt de accommodatie en uitdaging die passen bij zijn leerfase. Opleidingen worden aangevuld met werkateliers, acceleratievakken en keuzemodules. Buddy’s en leerteams helpen leerlingen alsmaar verder te geraken. In GO! atheneum Heist moet iedereen voluit kunnen dromen, denken en doen. Dat is onze ambitie.”

Om deze vorm van stimulerend onderwijs optimaal van start te laten gaan werd geïnvesteerd in een gloednieuw schoolconcept.

“We beschikken over een campusdomein van meerdere hectaren. Het nieuwe schoolgebouw heeft een aparte verdieping voor wetenschappen. Er zijn technische ateliers en serres. De klassen hebben een inrichting die past bij stimulerend onderwijs. De groepen per klas zijn klein. Dit alles schept een schoolomgeving waar leerlingen leerpartners worden die elkaar helpen, ongedwongen vragen kunnen stellen, ideeën opperen en hun ambities durven nastreven. Kinderen van nu willen onderwijs van nu. Dat blijkt duidelijk uit de leerlingencijfers.”

De campussen ’t Atelier en ’t Lab huisvesten het secundair onderwijs. “Wie kiest voor ‘t Lab wil doorstromen naar hoger onderwijs en universiteit. Campus ’t Lab is een modern kennislabo waar je technische en wetenschappelijke opleidingen kan volgen. Campus ’t Atelier biedt arbeidsmarktgerichte opleidingen. Ook hier stijgt overigens het leerlingenaantal, +21% in de tweede en derde graad. Campus ‘t Atelier biedt voltijdse, deeltijdse en duale opleidingen aan. Praktische opleidingen met voldoende oog voor de theorie, maar vooral met veel doe-activiteiten, werkateliers, stages en effectieve tewerkstelling. De leerlingen gaan snel aan de slag”, aldus Jan Reymenants. 

GO! atheneum Heist is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 7200 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.