maandag 02 juli 2018
Afbeelding SOS kinderdorpen.jpg

Sponsors, spaghetti en samenwerken voor SOS Kinderdorpen op GO! campus Speelhof Sint-Truiden

Leerlingen uit de studierichting Verzorging van het GO! atheneum Sint-Truiden campus Speelhof hebben hun groot hart getoond: ze zamelden 1.750 euro in voor SOS Kinderdorpen. Ze zochten sponsors, serveerden spaghetti en werkten keihard samen om deze vzw een extra duwtje in de rug te geven.

De laatstejaarsleerlingen kregen het idee om iets te doen voor het goede doel in het kader van de lessen Project algemene vakken. “Onze keuze viel op SOS Kinderdorpen. Deze organisatie zet zich in voor weeskinderen en kinderen in nood. Vandaag zijn er wereldwijd 220 miljoen kinderen, 1 op 10, die moeten opgroeien zonder de liefdevolle zorg van een ouder. In België zijn dat er 95.000. Dat kunnen we niet aanvaarden. Want kinderen zijn de toekomst!” klinkt het.
Om hun steentje bij te dragen, zette de klas tal van activiteiten op poten: ze hielden een 1 euro inzamelactieactie (“want met 1 euro per dag kan een kind in een arm land naar school gaan”), zochten sponsors (Schilderwerken Muller, Actabo, Bakkerij Wiame, Restaurant ’t Hert, Wine & coffee bar Balthazar, Hemingway's, Vica, Croissanke, Den Hof en Experts in beautiful hair), organiseerden een spaghettiavond op school én verkochten hun eigen spullen op de Sunday market in Sint-Truiden.

‘Teamwork makes the dream work’ en dat leverde een mooi totaalbedrag op van 1.750 euro.
De opbrengst gaat zowel naar de Belgische projecten als naar projecten in ontwikkelingslanden, “zodat deze kinderen ook een eerlijke kans krijgen. Ieder kind heeft recht op onderwijs, liefde en familie.”

Hun cheque overhandigden ze persoonlijk aan de organisatie. “Hartverwarmend. Deze jongeren maken echt een verschil: zij geven kinderen opnieuw een warme thuis en een toekomst”, zegt Hilde Boeykens van SOS Kinderdorpen. Ook directeur Rita Utens van Atheneum Sint-Truiden is “trots op zoveel sociaal engagement bij onze leerlingen”, besluit zij.

(Op de foto: Vlnr: Tom Moons van SOS Kinderdorpen, Ianka Haesevoets, Kimberly Deracourt, Hanne Schroyen, Saskia Hagelsteens, Lisa Boesmans, Yeen Koolyka , Maaike Kimps, Gitte Muller, Steffi Pacolet, Sofie Abeels, Darlien Ottenborch,)