dinsdag 20 maart 2018
kwaliteitslabel_voor_buitenlandse_stages_voor_Ensorinstituut_Oostende.JPG

Thuis in buitenlandse stages

GO! Ensorinstituut Oostende krijgt EPOS-kwaliteitslabel voor de buitenlandse stages

Naar het buitenland! - Denken we bij die woorden niet iets te gauw aan vakantieplannen of zakenlui die contracten moeten afsluiten met partners en klanten in buurlanden of nog verder weg? Even weg uit eigen land kan immers ook in functie van een leerstage in het onderwijs. Leerlingen op ontdekking naar het buitenland sturen om beter getraind af te studeren. In het GO! Ensorinstituut in Oostende hebben ze intussen al 11 jaar ervaring met het organiseren van buitenlandse stages voor hun leerlingen. En dat loont. In de eerste plaats met tevreden en geschoolde leerlingen maar nu ook met het kwaliteitslabel VET-CHARTER EPOS.    

Het Ensorinstituut stuurt al 11 jaar laatstejaarsleerlingen op buitenlandse stage. Het begon elf jaar geleden met een trip van de leerlingen van het 7e jaar Esthetische Lichaamsverzorging naar Helsinki. Vier jaar daarna trok de school met de afdeling naar Londen en de afgelopen 3 jaar krijgen ze er de kans om stage te lopen in een wellness aan de idyllische Côte d’Azur in Nice. Praktijkervaring opdoen in het Frans. Het maakt de cirkel in het CLIL-verhaal rond.

De laatstejaars Haarstylisten gaan intussen al 9 jaar mee in dit stageavontuur naar het buitenland. Nu ook al 6 jaar kunnen zij op stage in metropool Londen bij kappersketen Headmasters.

Leerlingen van het 6e jaar Handel TSO kunnen op buitenlandse stage naar London. Ze kunnen zo gedurende 3 weken ervaren hoe het is om in een bedrijf in een van de drukste handelssteden ter wereld mee te draaien. Je kunt je haast geen betere voorbereiding voorstellen om leerlingen zelfvertrouwen mee te geven om zich op de arbeidsmarkt te begeven of om sterker met een gemondialiseerde realiteit om te gaan.

quote icoon

Een buitenlandse stage: Je kan je haast geen betere voorbereiding voorstellen om leerlingen zelfvertrouwen mee te geven om zich op de arbeidsmarkt te begeven of om sterker met een gemondialiseerde realiteit om te gaan.

 

En ook voor de zesdejaars Podiumtechnieken is er intussen al 3 jaar de mogelijkheid om op buitenlandse stage te gaan. Naar het weliswaar koude maar heel feeërieke noorden in Outokumpu in Finland. Maar liefst een maand lang kunnen de Ensorleerlingen ervaring opdoen in de Finse eventwereld en meedraaien als licht- en geluidstechnicus. De extra troef die deze leerlingen op deze manier aan hun opleiding toevoegen is haast onschatbaar.

Tot slot gaan ook de leerlingen afdeling Mode sinds vorig jaar mee naar Londen, de city of fashion bij uitstek. Daar kunnen ze gedurende hun stageperiode aan de slag in naaiateliers van gerenommeerde modeontwerpers. Aan de hand van een motivatieportfolio en een gesprek worden de leerlingen geselecteerd.

Zo’n buitenlandse stage zorgt ervoor dat deze leerlingen aan het einde van hun secundaire opleiding de school verlaten met een flinke rugzak gevuld met een fantastische ervaring die niet alleen hun stielkennis ten goede komt maar ook hun persoonlijkheidsontwikkeling. Bovendien hebben ze door buiten de vertrouwde omgeving te treden ook een les geleerd in omgaan met een ‘vreemde’ omgeving, een stuk leren zelfstandig zijn en initiatief aan de dag hebben moeten leggen die in de schoolomgeving nooit in die mate had gekund.

Meer informatie via

Caroline Elias
GO! Ensorinstituut
caroline.elias@ensorinstituut.be
www.ensorinstituut.be