vrijdag 08 december 2017
Robrecht_in_de_Vlor.jpg

Vlot in de Vlor - leerling GO! atheneum Gentbrugge wordt onderwijsadviseur

Robrecht De Baere (17 jaar) volgt op het GO! Atheneum Gentbrugge, de richting wetenschappen-moderne talen en is sinds kort ook lid van de algemene raad van de VLOR. Maar wat is dat voor een beestje, die VLOR?

 

 

Robrecht: “De VLOR staat voor Vlaamse Onderwijsraad, een orgaan dat zich bezighoudt met adviezen formuleren rond het beleidsdomein Onderwijs en Vorming, vaak rechtstreeks aan het ministerie. Hiervoor was ik al een enthousiast lid van de Vlaamse Scholierenkoepel of kortweg VSK. Zij verkozen mij in september tot een van hun zogenaamde scholierenvertegenwoordigers binnenin de VLOR.”

Robrecht werkt graag rond de thema’s burgerschap en leerlingenparticipatie. “Omdat ik geloof dat kritische mensen de wereld insturen, een van de prioriteiten van elke onderwijsvorm moet zijn. Dat hangt voor mij ook samen met welzijn en een betere relationele en seksuele vorming, nog twee thema’s die me nauw aan het hart liggen en waar ik al veel rond gewerkt heb.”

Robrecht streeft naar een open en motiverend schoolklimaat voor elke leerling. GO! atheneum Gentbrugge is best wel trots op zo’n inspirerende, beloftevolle vertegenwoordiger!

____________________________________________________________________________________________

PS Op de foto hieronder: Robrecht kent zijn plaats, de rechterhand van de minister!

15_1600x1200.jpg