maandag 03 september 2018
vliegende_start_01b.JPG

Voltallige school de lucht in

Begin september, dat betekent gegarandeerd aandacht in de media voor onderwijs. En zeker als een hele school op die eerste dag de lucht in gaat.

vliegende_start_04.JPG

Een mens kan er tegenwoordig niet meer omheen. Aan de start van elk schooljaar komt het onderwijs haast automatisch in het nieuws. Dat kan tellen als teken van waardering. Waarvoor dank. Maar soms is het ook de aanleiding om dat onderwijs op de korrel te nemen of om pijnpunten aan te kaarten. Als ons onderwijs daar op termijn mee gebaat is, is daar natuurlijk niks mis mee, maar dat is anders als de kritiek en het weerwerk erop er uiteindelijk alleen nog voor zouden zorgen dat het onderwijs meer en meer in een slecht daglicht komt te staan en leerkrachten er de moed bij gaan verliezen.

Gelukkig zijn die wel wat gewoon als het erop aankomt om het hoofd koel te houden in een stressgevoelige omgeving. En het is dan ook mooi om te zien hoe scholen er aan de start van het nieuwe schooljaar telkens weer met zo veel fris enthousiasme en nieuwe inspiratie tegenaan gaan en er alles aan doen om dat op hun leerlingen over te brengen. Zoals in GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde bijvoorbeeld waar het hele team op 3 september meteen voor een vliegende start zorgde door de school even om te toveren tot een luchthaven.

Elke leerling kreeg een ‘boarding pass’ met de plannen van de school voor het komende jaar om ervoor te zorgen dat iedereen meteen weet waar de vlucht dit jaar heen gaat. Met plannen voor een nieuwbouw, met nieuwe fietsen en met ideeën voor een rijkgevulde trip het hele schooljaar lang.

De leerkrachten hadden zich voor de gelegenheid als stewardessen en piloten gekleed die alle leerlingen-passagiers hartelijk verwelkomden op een jaar lang vliegen met Regenboog Airlines. Met een check-in balie en met muziek en dans op de tonen van flying high.

De ideale remedie tegen vakantieblues.

 

Meer informatie via

Marie-Rose Van de Velde
directeur GO! basisschool De Regenboog Ertvelde
loderoos@hotmail.com