dinsdag 30 juni 2015
voorwoordRaymondahorizontaallicht1000x800.JPG

Voorwoord Raymonda

Kwaliteit

De laatste werkweken voor de start van de zomervakantie zijn ingezet en naar jaarlijkse gewoonte zijn ze goed gevuld. In onze scholen voel je de spanning die eigen is aan de toetsenweek en de examenperiode en ook in het Huis van het GO! heerst een gezellige drukte.

 

Sinds kort krijgt ons Huis bijna dagelijks enthousiaste kleuterklasjes uit heel Vlaanderen over de vloer. Dat heeft alles te maken met onze tentoonstelling van opruimrobots die gemaakt zijn door leerlingen uit de derde kleuterklas. Deze tentoonstelling is een uitloper van een uniek STEM-project met kleuters en kreeg al bezoek van onze minister van onderwijs Hilde Crevits en minister-president Geert Bourgeois.

Maar ook zonder deze kleine bezoekertjes gonst het van de bedrijvigheid in ons Huis aan de Willebroekkaai. In dit magazine lees je alvast hoe ver we staan met de optimalisatie van de centrale diensten die vorig jaar van start ging om het GO! nog slagkrachtiger te maken en onze scholen en instellingen nog beter te kunnen ondersteunen.

En ook op schoolniveau blijven we kijken waar het beter kan. Pedagogisch begeleider Els Gallin stelt onze nieuwe publicatie “kwaliteitszorg op school” voor, daarin vind je praktische tips en handvatten om je schoolwerking te evalueren en je kerntaak als school waar te maken: zo goed mogelijk onderwijs geven aan elke leerling.

Het gaat goed met het GO!, dat heb ik het afgelopen schooljaar meer dan eens mogen vaststellen en als onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is het onze plicht om te blijven streven naar verbetering. Ik ben er zeker van dat we ook het komende schooljaar stappen vooruit kunnen zetten door de inspanningen in onze scholen, onze scholengroepen en bij de centrale diensten. Ik kijk er alvast naar uit om samen met jullie opnieuw aan de slag te gaan. Maar eerst … vakantie, geniet ervan!

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...