maandag 18 december 2017
schoolmarathon_atheneum_dendermonde.jpg

Warmlopen voor de Warmste Week 

Leerlingen aanzetten om in beweging te blijven en aan te sport doen, het is een belangrijk onderdeel van wat je hen als leerkracht LO mee kan geven voor het leven. In GO! atheneum Dendermonde hebben ze daarom een mooie traditie in het leven geroepen: de jaarlijkse schoolmarathon. Dit schooljaar krijgt die marathon bovendien een extra dimensie: de leerlingen laten zich sponsoren per km voor Music for Life. Zo krijgen ze meteen ook een andere les mee voor het leven: durf (je) te geven.

Marathon wordt “Warmathon”

De schoolmarathon is geen gewone marathon. Het is er eentje van kortere afstand die een opstap kan zijn tot meer. 6 km voor de meisjes, 8 km voor de jongens. Daar  trainen ze voor want niet iedereen loopt zomaar van nul die afstanden. Stilaan opbouwen en goesting doen krijgen in meer. Dat is het idee. Daarnaast krijgt dit schooljaar  de schoolmarathon een extra dimensie: de leerlingen laten zich sponsoren per km voor Music for Life, de jaarlijkse massa-actie van Studio Brussel voor het goede doel.

Verbondenheid

Heel wat leerlingen en leerkrachten werkten samen om een groot aantal acties op poten te zetten. Sommige leerlingen kozen zelf een goed doel waaraan ze de opbrengst van hun actie willen schenken; de verdiensten van de andere acties zijn ten bate van Theater Stap, een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. Het GO! wil net als Theater Stap mee bouwen aan een inclusieve samenleving en gaat uit van de verbondenheid tussen mensen om met verschillen om te gaan.

Meer dan lopen alleen

Op de vooravond van de schoolmarathon organiseren de leerlingen een carwash tijdens het oudercontact en verkopen ze koffie en zelfgemaakt gebak. Na de fysieke inspanning van de loopwedstrijd is het tijd om de dorst te lessen en de honger te stillen aan de foodtrucks op de speelplaats – uiteraard tegen democratische prijzen met de opbrengst voor het goede doel. De sfeer blijft erin dankzij de GO! atheneum - liveshow: leerlingen komen hun opbrengst afgeven op het podium, om nog meer geld in te zamelen worden leerkrachten uitgedaagd door leerlingen in hilarische spelletjes en als kers op de taart zijn er twee verrassingsoptredens.

De opbrengst

Niet te geloven: Meer dan 8000 euro voor de eerste editie van GO! atheneum Dendermonde - Music for Life