dinsdag 18 april 2017
wedstrijdPPGOstemmen.JPG

Wedstrijd PPGO! Live: tijd om te stemmen

Er gebeuren ontzettend veel mooie dingen in onze GO! scholen. Om die inspirerende praktijkvoorbeelden ook aan de rest van de wereld te tonen, lanceerden wij een tijdje geleden een wedstrijd. Scholen konden via een zelfgemaakt filmpje laten zien hoe zij het PPGO! in de praktijk realiseren. Uit alle inzendingen heeft een jury nu vijf genomineerden gekozen, van wie een professioneel promofilmpje gemaakt werd. Jij beslist wie als uiteindelijke winnaar uit de bus komt!

Via een publieksstemming op Facebook krijg jij de beslissende stem. Tot en met dinsdag 25 april 2017 (12 uur ’s middags) kan er gestemd worden op de officiële Facebookpagina van het GO!. Het filmpje dat de meeste likes verzamelt, wint een bezoek van onze afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck en minister van onderwijs Hilde Crevits. De winnaar wordt ook in de bloemetjes gezet op ‘PPGO! Live’, het tweedaags evenement voor GO! professionals op 27 en 28 april in The EGG in Brussel.

Let wel, enkel likes op de Facebookpagina van het GO! zijn geldig. Vermeld dat zeker aan je achterban als je beslist om het filmpje op je eigen online kanalen te delen.

De vijf genomineerden

1. GO! basisschool ’t Klavertje Staden

Met het Time Zone Project wil GO! basisschool ’t Klavertje de perceptie over vluchtelingen en mensen in armoede kantelen aan de hand van rituelen. Het project is een breed samenwerkingsverband van verschillende partners uit de regio Kortijk-Roeselare-Tielt. 

Bekijk hier het filmpje van GO! basisschool 't Klavertje

2. GO! technisch atheneum Lokeren

Sinds de gebeurtenissen rond Charlie Hebdo in Parijs voelden leraren van het  GO! technisch atheneum Lokeren een zeer sterke wij/zij-houding tussen leerlingen met en zonder migratieachtergrond. Via het cultureel project ‘kritisch denken’ wil de school de samenwerking verbeteren en opnieuw tot dialoog komen, met cultuur als  glijmiddel. 

Bekijk hier het filmpje van GO! technisch atheneum Lokeren

3. GO! athena Drie Hofsteden Kortrijk

Op campus Drie Hofsteden (GO! Athena Kortrijk) worden al langer projecten rond actief (wereld)burgerschap georganiseerd. Dit schooljaar werd er vanuit de leerlingen een nieuw project op poten gezet. Sluitstuk is de projectdag wereldburgerschap die op 9 mei plaatsvindt. In een grote slothappening met tal van activiteiten wordt een toonmoment georganiseerd waarbij het opvoedingsproject van het GO! centraal staat.

Bekijk hier het filmpje van GO! athena Drie Hofsteden Kortrijk

4. GO! leefschool De oogappel Gent

Het kinderparlement van GO! De oogappel in Gent is de draaiende spil in de werking van de school. Wekelijks komen de parlementariërs samen om het reilen en zeilen van de schoolwerking te bespreken. De bedoeling is om iedereen – leerlingen, leraren en ook ondersteunend personeel – te betrekken. Samen school maken en groeien in burgerschapszin is de kern van het project.

Bekijk hier het filmpje van GO! leefschool De Oogapple Gent

5. GO! MPI De oase Gent 

GO! MPI De oase is een school voor kinderen met ASS, een mentale beperking of gedrags- en emotionele problemen. Sinds drie jaar loopt een samenwerking met Het Drakennest, een VZW die op het schooldomein een tuin uitbouwt volgens de principes van de permacultuur. De tuin heeft een eductieve en sociaal-emotionele functie. Zowel leerlingen, leraren als buurtbewoners kunnen hun plaatsje vinden in dit prachtig stukje natuur. Zo leert deze school samenleven in zijn essentie.

Bekijk hier het filmpje van GO! MPI De Oase Gent