vrijdag 13 september 2019
boekentas_check_rh.jpg

Doe de boekencheck!

Sommige leerlingen en hun ouders hebben het niet altijd makkelijk om de kosten van onderwijs te dragen. Dat zorgt er soms voor dat noodzakelijk leermateriaal niet in hun boekentas steekt. Met een boekencheck voorkom je dat dit onder de radar blijft en kan je als school naar oplossingen zoeken. Lees hoe 2 GO! scholen boekenchecken!

Onderwijs is een van de belangrijke sleutels om je leven in handen te nemen. Maar onderwijs is niet kosteloos. En voor een deel van de leerlingen en hun ouders is het niet evident om alle uitgaven te bekostigen. Dat zorgt er bijvoorbeeld soms voor dat sommige leerlingen niet alle handboeken ter beschikking hebben. Een situatie die soms maar later in het schooljaar aan het licht komt, als leerlingen het omwille van dat ontbrekende schoolmateriaal moeilijk krijgen. Daarom heeft Welzijnszorg / Samen tegen armoede de boekencheckdag in het leven geroepen: de dag waarop leerkrachten in hun klas nagaan of elke leerling wel degelijk alle benodigd leermateriaal heeft (kunnen aanschaffen).

Hoe scholen ervoor zorgen dat niemand in de kou blijft staan laat de organisatie aan de hand van goede voorbeelden zien op de website www.boekencheck.be. Onder de blikvangers ook twee GO! scholen: GO! talent Dendermonde en GO! hotelschool Hasselt. Lees hoe zij het aanpakken.

Ga naar het colofon

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...