donderdag 14 november 2019
internaat_De_Spits_Antwerpen.jpg

Een internaat om je thuis in te voelen

Leren gaat je beter af als je je op school in je sas voelt. Dat hangt af van het schoolklimaat maar ook van de situatie thuis. Die thuis is niet voor iedereen hetzelfde. Leerlingen op internaat vormen wat dat betreft een aparte categorie. Het is erg belangrijk dat de sfeer er goed zit. Geen wonder dat GO! internaat De Spits in Antwerpen dan ook zijn wagonnetje heeft vastgeklonken aan rodeneuzendag dat in het teken staan van het welbevinden van kinderen.

Internaat_De_Spits_02.jpg

Het GO! internaat De Spits in Antwerpen neemt dit jaar opnieuw deel aan rodeneuzendag. Het internaat wil immers een gezellige thuishaven zijn voor de 220 internen. Ze willen er alles aan doen om de kinderen en jongeren die er tenslotte telkens een hele week lang samen verblijven mentaal, fysiek en sociaal op hun gemak te stellen. En thuishaven is in dit geval wel erg toepasselijk. Het internaat is al sinds jaar en dag een plek waar veel schipperskinderen ‘van huis weg’ thuis zijn. Het team probeert de noden van de kinderen goed in te schatten en in de mate van het mogelijke te vervullen.

Niet kil, wel chill

Met de opbrengst van de rodeneuzendagacties wil het internaat dit jaar een belevingstuin aanleggen voor de kinderen van de lagere school. Een tuin met klim- en klautermogelijkheden. Vol met natuurlijke materialen, waar ze kunnen leren tuinieren of lekker chillen in een van de kleurrijke hangmatten.

Het team organiseerde daarvoor eind oktober een halloweentocht op het internaat. De kinderen lieten zich sponsoren. Het werd een ‘griezelige’ namiddag met een spookhuis, grimme, een snoepjesheks en een spookjesbowling. 

Nu verkopen ze ook nog totebags en balpennen met een leuke quote. Op 28 november houden ze hun eigen slotshow met een minimusical om alle kinderen te bedanken. 

Nieuwsgierig hoe het er straks aan toe gaat? Hou dan de website en de Facebookpagina van het internaat in de gaten.

halloween_in_De_Spits.jpg