donderdag 07 november 2019
Het Wonderbos Ingelmunster rh.jpg

Een project dat wonderen doet

Naar school gaan mag best een flinke inspanning vergen. Leren hoeft niet per se zonder obstakels te zijn. Maar een kind moet zich wel een beetje goed kunnen voelen op school. Een fijne babbelhoek kan daarbij helpen. En in GO! basisschool Het Wonderbos in Ingelmunster heet dat dan een wonderbabbelhoek.

Het Wonderbos Ingelmunster 18.jpg

Meer dan 100 GO! scholen doen activiteiten in het kader van rodeneuzendag om met de opbrengst een project rond welbevinden op hun school te kunnen realiseren. Vanuit het GO! vinden we het erg belangrijk dat scholen inzetten op een warm en verbindend schoolklimaat, waar kinderen zich goed in hun vel voelen. Wanneer het welbevinden goed is, kan de aandacht ten volle naar het leerproces gaan. GO! basisschool Het Wonderbos is er daar één van en is dan ook met enige trots een rodeneuzenschool.

Babbelhoek

De school wil geld inzamelen voor een "wonderbabbelhoek". Dit wordt een gezellige plek op ons schooldomein met zitbanken voor de leerlingen van de lagere school en de kleuters. Als ze er nood aan hebben om rustig samen te zitten in groep of alleen, kunnen ze daar tot rust komen tijdens de pauzes.  Een gezellige babbelhoek dus in ‘Het Wonderbos’.

Koekjesverkoop en veiling

Om geld in te zamelen voor hun project hebben de leerlingen van de tweede kleuterklas en het vijfde leerjaar koekjes gebakken. Daarmee hebben ze 328 euro ingezameld. De leerlingen van het 3e en het 4e hebben voorraadpotjes versierd en verkocht met daarin de nodige ingrediënten om koekjes te bakken. Daarnaast plannen ze ook een veiling van schilderijen en knutselwerkjes van de leerlingen van het 1e en 2e leerjaar. Een gezamenlijk project dat wonderen doet.

Meer info vind je op de website en op de Facebookpagina van de school