woensdag 03 juli 2019
392.JPG

Eerste lichting duaal leren afgestudeerd

Donderdag 27 juni 2019 heeft AGORIA de eerste lichting leerlingen die afstudeerden in duaal leren (in technologische sector) gevierd. Of zoals Agoria ze noemt: de pioniers van duaal leren. Het gaat over hen die nu dus kersvers zijn afgestudeerd in de studierichtingen EMT duaal (Elektromechanische technieken duaal) en lassen-constructie duaal. De pioniers van het GO! waren leerlingen uit GO! technisch atheneum Halle. Els Supply en Annick Haesaerts waren er ook bij namens de GO! centrale diensten.

Voor het GO! waren de pioniers of vedetten van de avond de leerlingen van EMT duaal van GO! technisch atheneum (KTA) Halle vergezeld van directeur Maggy Vankeerberghen. Ze kregen net als alle pioniers duaal leren in de technologische industrie een award. Proficiat aan Alan Abreu de Sousa, Dario Lauf, Cian Roeland, Kenzie Vanderstraete en Bryan Meskens.

Agoria had zich kosten noch moeite gespaard. Voor het officiële gedeelte waren Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen en Frank Baert in zijn functie van voorzitter van het Vlaams Partnerschap aanwezig. De keynote kwam van Bram Vanderborght over de ‘Homo Roboticus’. Er waren ook interviews met de leerlingen, leerkrachten en bedrijven, die allen uitgenodigd waren. Ook ouders, RTC’s, sectorfondsen, … waren van de partij. Nadien was er een heuse tuinparty met DJ Licious (niet onbekend onder fans van Tomorrowland).

Lees hier het uitgebreide persbericht van Agoria.