maandag 22 juni 2020
G Arden Rh

G-arden, een tuin om in te aarden

 

GO! de 3master, gemeente Kasterlee en provinciaal groendomein Hoge Mouw slaan de handen in elkaar om een belevingstuin aan te leggen waar kinderen en jongeren met een beperking vlot hun hart zullen kunnen ophalen in het groen. G-arden wordt een tuin om in te aarden, ook met een rolstoel.

Onder aansturing van bewegingscoach Siele Lemmens en coördinator van het semi-internaat Griet Van Ballaer  diende de school een tijdje geleden het projectvoorstel "G-arden" in. Dit project is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke droom van GO! de 3master, de gemeente Kasterlee en het provinciaal groendomein Hoge Mouw. Alle partners werden samengebracht via de "Werkgroep Natuur @ de 3master" door Els Oostvogels (Projectmedewerker Landschap en Erfgoed Regionaal Langschap Kleine en Grote Nele vzw en mama van een leerling op de school).

Samen zullen ze bouwen aan de "G-arden", een buitengewone speel-, leer- en beleeftuin voor kinderen met een beperking. Dankzij de financiële steun (€ 50.000) van het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds kunnen ze deze droom waarmaken en een plek creëren waar kinderen met een (fysieke en/of meervoudige) beperking uitgedaagd worden om speelkriebels te ervaren.

Samen met deze partners willen ze rolstoeltoegankelijke speel- en beleefzones ontwikkelen grenzend aan het prachtige en bosrijke schooldomein. Kinderen zullen hier de kans krijgen om binnen hun mogelijkheden te ontdekken, beleven en genieten. Elk kind is anders, elk kind heeft andere interesses, mogelijkheden en prikkelnoden.

Met hun G-arden bouwen ze aan een plek waar elk kind zich goed voelt!