vrijdag 07 april 2017
Houten_bal_van_Victor_Horta_2.jpg

GO! Victor Hortaschool verleidt topspelers met houten bal

De GO! Victor Hortaschool uit Evere maakte in haar Afdeling Hout een perfecte voetbal. Niet alleen een staaltje vakmanschap maar net als vorig jaar met de volledig houten fiets, gaat het ook ditmaal om een pedagogisch project, een stunt en een goed doel. Waar ook enkel voetballers van wereldklasse bij betrokken zijn.

Thierry_Henry_met_houten_bal_van_Victor_Horta_2.jpg

Tot bij Messi

In de eerste plaats wil de school op die manier aan zijn leerlingen, en per uitbreiding aan alle jongeren uit Brussel, aantonen dat vakmanschap en een goede beroepsopleiding wel degelijk perspectieven bieden voor de toekomst. Dat wie zijn talenten en creativiteit optimaal ontwikkelt, veel van zijn dromen kan realiseren. De houten voetbal dient daarbij als symbool en bewijst dat zelfs een van de beste voetballers ter wereld, Lionel Messi, bereikbaar wordt met dank aan de voetbalsterren voor hun de bereidwillige medewerking.

Einddoel in zicht

Recordinternational Jan Ceulemans, drievoudig winnaar van de Gouden Schoen, gaf de aftrap van het project en heeft de bal doorgegeven aan Jean-Marie Pfaff, winnaar Gouden Schoen en in zijn tijd de beste keeper ter wereld. Pfaff gaf de bal door aan Enzo Scifo, eveneens winnaar Gouden Schoen en gewezen Rode Duivel. Scifo gaf de houten bal zopas door aan zijn gewezen ploegmaat bij AS Monaco Thierry Henry, winnaar WK, EK, Champions League, diverse landstitels en nationale bekers, tweevoudig winnaar Europese Gouden Schoen, viervoudig topschutter van de Premier League en vijfvoudig Franse Voetballer van het Jaar, én, last but not least, gewezen ploegmaat van Lionel Messi!

Veiling van de bal voor het goed doel

Naast vakmanschap, het pedagogische aspect en de waardering van internationaal bekende sportfiguren heeft de school nog een ander doel voor ogen. Net zoals de houten fiets (waarmee Eddy Planckaert een werelduurrecord neerzette!) wil de school via een internationale veiling voor deze gesigneerde bal zoveel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel. Dat de bal nu bij Henry ligt, maakt dat het einddoel stilaan in zicht komt.


Meer informatie via

Bart Uyttersprot • projectverantw. & techn. adviseur V. Hortaschool • uyttersprotbart@hotmail.com • 0495 11 60 23
Eddy Johnson • Communicatieverantwoordelijke Scholengroep Brussel • eddy.johnson@sgrbrussel.be • 02 727 06 85 • 0476 842 356