maandag 10 februari 2020
Grimbergen nieuwbouw_02_IMG_0498.JPG

Graaf* werk gestart in GO! Grimbergen

Op 3 februari startten werken aan GO! basisschool De Regenboog en het GO! atheneum van Grimbergen. Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en GO! scholengroep Scoop investeren samen 5,3 miljoen euro om de capaciteit te vergroten, verouderde infrastructuur te vervangen en kwaliteitsvol, eigentijds onderwijs te bieden.

Er komt een nieuw gebouw met klaslokalen voor het zesde leerjaar van GO! basisschool De Regenboog, tussen de huidige basisschool en het bestaande atheneum in. De oudste leerlingen van de lagere school delen het gebouw met de jongste leerlingen van het atheneum. Dit zorgt voor een milde overgang van basisonderwijs naar secundair. Op die manier komt er in het gebouw van GO! basisschool De Regenboog ruimte vrij voor vier extra kleuterklassen.

De indeling van de nieuwbouw maakt verschillende lesmethoden en flexibele klasgroepen mogelijk. Voor de drie klassen van het lager onderwijs is een 'landschapsleslokaal' voorzien:  grote, modulaire ruimten waar leerlingen samen of in flexibele groepen les kunnen krijgen van een lerarenteam (co-teaching). In deze ruimte kunnen verschillende zones gebruikt worden in functie van de leerdoelen: een bibliotheek/leeszone, instructieruimten, werkhoeken voor individueel werk en groepswerk, een grote groepswerktafel en een parlement. Ook voor de leerlingen van het secundair komt er zo'n landschapslokaal, en nog eens 10 klaslokalen die per twee met elkaar verbonden zijn om co-teaching te faciliteren. Centraal komt er een grote tribune over, die door zowel basisschool als secundair kan gebruikt worden.

Rondom het gebouw worden bomen aangeplant, een sportveld aangelegd en een tribune gebouwd die kan fungeren als zitplek of buitenklas. De speelplaats van het atheneum wordt voorzien van een luifel. Er komt een nieuwe sporthal van 600 m², gelegen aan de Brusselsesteenweg. De sporthal zal worden opengesteld voor sportverenigingen uit de buurt. Ten slotte komt er een personeelsparking met enkele oplaadpunten voor elektrische wagens.

Bedoeling is dat de school in september 2021 kan starten in de nieuwe gebouwen en op de nieuwe speelplaats.

_____
(*) graaf