vrijdag 03 mei 2019

11.000 leerlingen vieren 30 jaar GO! in de Lotto Arena

11.000 leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs kwamen vanuit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel samen in de Lotto Arena om 30 jaar samen leren samenleven te vieren. Talenten uit verschillende GO!-scholen en oud-leerlingen vullen samen met artiesten als Maureen, Laura Tesoro en SLM het podium en maken er een echt feest van.


30 jaar kwaliteitsvol onderwijs en 30 jaar samen leren samenleven

30 jaar geleden droeg de Vlaamse Gemeenschap zijn gemeenschapsonderwijs over aan een autonoom orgaan, vandaag gekend als GO!. Elke dag geven duizenden GO!-professionals het beste van zichzelf om het pedagogisch project van het GO! (PPGO!) waar te maken. Kwaliteitsvol en bij de tijds onderwijs bieden waarbij ELK talent telt en gelijke onderwijskansen voorop staan én jongeren ontwikkelen tot respectvolle actieve burgers in een superdiverse samenleving.

Een heel schooljaar lang

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan werden scholen mee aangemoedigd om de waarden en het PPGO! nog sterker in the picture te plaatsen. Een heel schooljaar lang organiseerden scholen allerlei pedagogische activiteiten. Met als orgelpunt de eerste Dag van de Actieve Burger op 3 april waarmee 12.000 leerlingen actief burgerschap in de kijker zetten.

Een slotmomentum met 11.000 leerlingen

Een groots feest op 3 mei, met meer dan 11.000 leerlingen, was het slotmomentum van het 30ste jubileum. Leerlingen genoten van een onvergetelijke show in het teken van talent en verbondenheid.

Op het podium schitterden GO! leerlingen en oud-leerlingen, maar ook achter de schermen staken ze de handen uit de mouwen. Zo zorgden de leerlingen van GO! atheneum Schoten voor de make up van de artiesten. Het GO! gaf letterlijk een ‘podium’ aan de breedte van de talenten die het GO! onderwijs gevormd worden. De schijnwerpers stonden enerzijds op het kwalitatieve onderwijs dat leerlingen laat ontplooien vanuit hun interesse. En anderzijds op de verbondenheid vanuit de waarden en het pedagogisch project, die van het GO! een sterk net maken.  Voor de leerlingen van het basisonderwijs maakten Maureen en SLM er in de voormiddag een onvergetelijk feest van. In de namiddag gingen de leerlingen secundair onderwijs uit hun dak tijdens optredens van The Lighthouse en Laura Tesoro. Doorheen het programma liet Ketnet wrapper Sien Wynants de talenten van GO! leerlingen, leraren en oud-leerlingen schitteren.

De voorbije weken gingen scholen in heel Vlaanderen en Brussel aan de slag met 26 letters  die deze verbondenheid symboliseren: elke letter werd door één van de scholengroepen versierd en vormden op 3 mei samen een divers maar zinvol geheel.

Door het overrompelende succes moest het oorspronkelijke festival, bedoeld voor 6.500 leerlingen, plaats maken voor een groot feest in een volle Lotto Arena.

“Het feest vertrekt vanuit de waarden die we bij het GO! zo sterk vooropstellen. Het hele programma is opgebouwd rond verbinding, rond talenten en rond samenwerken aan een respectvolle samenleving. Het grote enthousiasme voor het feest toont de gedeeldheid van het ‘samen leren’ en het ‘samen leren samenleven’ en wie we als GO! zijn. Daar zijn we fier op”, benadrukt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “We brengen 11.000 leerlingen samen, maar dit leeft elke dag bij onze 212.000 leerlingen en onze 38.000 GO! professionals. Dit toont hoe sterk onze scholen zich verbonden voelen met het GO! en het hoe het PPGO! door iedereen wordt gedeeld.”

Hou onze sociale mediakanalen in de gaten: #30jaarGO
twitter: @RaymondaVerdyck @GO_onderwijs
facebook: GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

In de 1000 scholen en voorzieningen van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zijn we allemaal vip: unieke mensen met specifieke talenten, interesses en ambities. Met 38.000 medewerkers biedt het GO! aan meer dan 330.000 leerlingen en cursisten kwaliteitsvol onderwijs. Iedereen krijgt gelijke kansen om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Samen leren samenleven en actieve burgers vormen is onze missie.

Persverantwoordelijke

Nathalie_vk.jpg

Nathalie Jennes

0494 48 38 26

nathalie.jennes@g-o.be

'Samen leren samenleven' - ons PPGO!

Idara_groot.jpg
  • Het GO! heeft zijn pedagogisch project (PPGO!) aangepast aan de geest van de tijd. Aan die vernieuwingsoperatie hebben tal van onderwijsprofessionals uit de verschillende geledingen van het GO! meegewerkt.

  • Het PPGO! heeft tot doel kinderen en jongeren de basiswaarden van het GO! aan te leren die de bouwstenen vormen voor actief burgerschap. ‘Samen leren samenleven’ is dan ook de kernopdracht voor elke GO! professional.

  • De centrale administratieve en pedagogische diensten van het GO! ondersteunen scholen en instellingen onder meer met nascholing bij het in praktijk brengen van het PPGO!.

Lees meer over 'Samen leren samenleven' - ons PPGO!