donderdag 12 mei 2016
Rainbowyourselfie02.jpg

Regenboog boven atheneum Brugge centrum

Iedereen hoort erbij, straight of gay: dat is de boodschap die de actie rainbowyourselfie wil uitdragen in aanloop naar de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie op 17 mei. De eerste regenboog verschijnt op 9 mei boven GO! atheneum Brugge centrum.

GO! atheneum (Koninklijk Atheneum 1) Brugge Centrum heeft als allereerste school in West-Vlaanderen een gay-straight alliance (GSA) geregistreerd. Een gay-straight alliance is een groep van leerlingen en leerkrachten die ervoor zorgt dat iedereen op school zichzelf kan zijn. De bedoeling is om van scholen inclusieve omgevingen voor holebi’s en transgenders te maken.

GO! atheneum Brugge centrum geeft vandaag 9 mei samen met de gay-straight alliance het startschot voor de actie #rainbowyourselfie 2016. (Bekijk hier enkele foto's van de aftrap). Die campagne loopt van 9 tot en met 17 mei 2016, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie.

Scholen die ervan overtuigd zijn dat iedereen onder de regenboog zijn kleurrijke zelf moet kunnen zijn, hetero, holebi cis- of transgender, laten jongeren een rainbowselfie maken die ze op www.facebook.com/rainbowyourselfie kunnen uploaden met de hashtag #rainbowyourselfie. Zo geven scholen en jongeren diversiteit een gezicht! Een jury kiest de origineelste foto uit. Scholen kunnen een volledige dag workshops winnen.

“Het West-Vlaamse project #rainbowyourselfie toont aan dat het creëren van een veilige schoolomgeving voor iedereen vertrekt vanuit de basis”, zeg çavaria-woordvoeder Jeroen Borghs. “Doordat jongeren zelf worden betrokken om het welzijn van holebi’s en transgenders op school te vergroten, is het project zo efficiënt en enthousiasmerend. We zijn blij dat de oprichting van gay-straight alliances in West-Vlaanderen door de provincie wordt ondersteund. We hopen dat het West-Vlaamse voorbeeld in de toekomst in heel Vlaanderen wordt overgenomen.”

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij de West-Vlaamse educatieve medewerker, Lozano Lafertin, via het mailadres lozano.lafertin@cavaria.be.

Bron: zizo-online

Meer informatie via

Kristin Froyman
directeur GO! atheneum (KA 1) Brugge - centrum
050 33 20 19
ka1.brugge@g-o.be
www.ka1brugge.be