vrijdag 05 mei 2017
samenwerkingleerlingenoverrichtingenheenindeschijnwerpers.JPG

Samenwerking over richtingen heen in de schijnwerpers

Elk jaar tonen de leerlingen van GO! campus Caputsteen van het Busleyden Atheneum hun creatieve talenten. Dit jaar werkten maar liefst 66 leerlingen uit verschillende richtingen samen aan een theatervoorstelling. “De leerlingen voegden zelf extra scènes, dans, beeld en muziek toe aan de toneelvoorstelling Lilith”, zegt Katie Steemans, directeur van campus Caputsteen.

‘Lilith’ is een fragmentarisch theaterstuk over de zoektocht van een vrouw naar ‘waar het nu is misgelopen’. Geschapen door Dieu (God) voor Adam, omdat Adam zich verveelde …De vrouw doet haar uiterste best om iets van haar leven te maken, maar dat valt niet altijd in goede aarde.

De leaflets zijn, net als de inkomkaarten, ontworpen door de leerlingen van het zesde leerjaar Toegepaste beeldende kunst.

"Het enthousiasme van de leerlingen voor deelname aan het podium was ook dit jaar erg groot. Maar liefst 66 leerlingen werkten mee. De voorstelling is dan ook het product van een brede samenwerking van leerlingen uit verschillende leerjaren en studierichtingen”, zegt Roos Van Baelen, lid van het regieduo. "Zo schreven leerlingen extra scènes, maakten ze een eigen choreografie, zochten gepaste muziek en zang bij dit alles en ontwierpen filmpjes als visuele ondersteuning. Het is een creatief totaalspektakel geworden" vervolgt Diane Parton, die mee de regie verzorgde.

Meer informatie via

Katie Steemans
directeur GO! campus Caputsteen Busleyden Atheneum Mechelen
015 20 21 74
directie@BAcaputsteen.be