vrijdag 24 maart 2017
schoolwordtweeklangfietsatelier_rh2.jpg

School wordt week lang fietsatelier

Met de Vlaamse wielerklassiekers in het vooruitzicht konden ze geen beter tijdstip uitkiezen voor hun initiatief. Van 27 tot 31 maart organiseert GO! middenschool Keerbergen een fietsweek. De leerlingen kunnen er dan tal van workshops volgen om hun fiets beter te leren kennen en vooral in topvorm te houden. En ze krijgen tips over verkeersveiligheid plus fietsbehendigheidsoefeningen.

fietsatelier_rh3.png

Volgende week leren de leerlingen van GO! middenschool Keerbergen hoe ze hun fiets in prima conditie kunnen houden. “Ze krijgen een fiets waaraan diverse onderdelen ontbreken of kapot zijn. Ze moeten een fietsband oppompen, fietsbel vastzetten, achterlicht maken, ketting opleggen, … Tijdens de workshop Fietsfabriek leren ze dus hoe ze zelf hun fiets kunnen onderhouden”, zegt Davy Borgions, directeur van middenschool Keerbergen. “Ook stuurvaardigheid en de wegcode voor fietsers worden tijdens de fietsweek ingeoefend.”

Ongeveer de helft van de leerlingen van middenschool Keerbergen komt met de fiets naar school. Fietsveiligheid vindt de school heel belangrijk. Jongeren blijven oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers. Verkeers- en mobiliteitseducatie is van levensbelang, vindt ook de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

“Samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bieden we de leerlingen drie workshops aan”, zegt Davy Borgions. “Tijdens de workshop Velowaardig oefenen ze de stuurvaardigheid aan de hand van een parcours. Via een fietsquiz leren ze de wegcode voor fietsers. Ook zichtbaarheid en duurzame mobiliteit komen aanbod. En in de Fietsfabriek tenslotte moeten ze allerlei fietsonderdelen vervangen en maken.”

Meer informatie via 

Davy Borgions
directeur GO! middenschool Keerbergen
015 23 52 41
info@msk.be
www.msk.be