dinsdag 07 juni 2016
Van_tweedekansonderwijs_tot_manager_in_Latijns-Amerika.jpg

Van TKO tot CEO

Onderwijs kent voor veel mensen een vrij klassiek patroon. Daar is niks mis mee. Maar dat wil niet zeggen dat wat ervan afwijkt geen succesverhaal kan worden. Jean-Paul Lodders, 33, koos voor tweedekansonderwijs en dat is hem duidelijk goed bevallen.

Zijn verhaal begint 33 jaar geleden in Chili, tijdens de dictatuur en militaire junta van generaal Augusto Pinochet. Zijn ouders besloten te vluchten en belandden met de vierjarige Jean-Paul als politieke vluchtelingen in België.

“Ik behaalde mijn diploma secundair onderwijs niet in het regulier onderwijs. De examencommissie was ook niets voor mij, ik wilde contactonderwijs. Tweedekansonderwijs leek op mijn lijf geschreven. In het volwassenenonderwijs (GO! CVO Antwerpen) kom je in contact met mensen van zoveel verschillende achtergronden, leeftijden en culturen. De contacten die ik hieraan overhoud, zijn me dierbaar. Bovendien kon ik de opleiding combineren met een job, wat voor mij essentieel was. Dankzij het tweedekansonderwijs kon ik nadien starten met de bacheloropleiding Handelswetenschappen.

“Dankzij een expatpositie in Spanje, woonde en werkte ik zo’n 6 jaar in Spanje en leerde ik de liefde van m’n leven kennen. Mijn volgende professionele stap was Ligne Roset, een Frans design meubelbedrijf, onder andere gevestigd in Panama. En daarvoor werk ik ondertussen al enkele jaren als Sales Manager in Latijns-Amerika met een kantoor in Panama en New York.

Jean-Paul heeft ook nog één goede raad voor iedereen die nog twijfelt, “Grijp alle kansen die je krijgt. Al ga je voor je diploma secundair onderwijs op je 20e, 30e of zelfs 50e? Doe het, leef nooit met spijt!”

Meer informatie via

Alici De Beukelaer
0493 18 73 44
alici.debeukelaer@cvoantwerpen.be
www.cvoantwerpen.be