vrijdag 23 december 2016
mutsenvaneigenkweek.JPG

Vindingrijke oma

Een school is meer dan leerkrachten en leerlingen alleen. Ook de ouders en grootouders maken er een beetje deel van uit. En sommigen onder hen kunnen verrassend vindingrijk en vrijgevig uit de hoek komen. Zoals de breiende oma van een van de leerlingen van GO! MPI het vindingrijk in Evergem.

Tussen de examenperiode en de vakantie is er in zowat elke school een moment waarop de ouders uitgenodigd worden op school tijdens het oudercontact. Even de schoolresultaten overlopen, even bijpraten met leerkrachten en andere ouders. En even tijd maken voor een drankje met een klein hapje.

Ook in GO! MPI het vindingrijk in Evergem was het gezellig druk op het oudercontact gisterenavond. En kleurrijk en warm. Dankzij de mutsen en sjaals gebreid op grootmoederswijze.   

“De oma van een van onze jongens hier in het MPI is dol op breien. Ze breit dan ook gemakkelijk in een jaar een hele collectie bij elkaar, in vele vormen en kleuren” vertelt directeur Pascale Bouton.

En die kan ze natuurlijk niet allemaal zelf opzetten, dus schonk ze haar verzameling van zelfgebreide mutsen, sjaals en hoofdbanden aan het MPI waar haar kleinzoon naar school gaat. Enkele leerlingen en begeleiders ontfermden zich over een verkoopstandje waar ze de bonte aanwinst te koop aanboden aan de bezoekende ouders. Zo’n "piece unique" muts of sjaal past prima in cadeauverpakking onder de kerstboom, toch?

Met de opbrengst van de wollen warmhoudertjes wil het MPI enkele speelgoedkoffers kopen en wat nieuw materiaal voor de speelplaats. Soms is de kerstman als oma verkleed.


Meer informatie via

Pascale Bouton
directeur GO! MPI het vindingrijk Evergem
09 253 99 56
mpi.evergem@g-o.be