donderdag 07 november 2019
Cd-jacket_Drop_je_Dopje_Front_600x600.jpg

Wie zingt mee met de klas van Meester P.?

Meester P. is het muzikale alter ego van Wim Frederik H. Pauwels, leerkracht in GO! basisschool Futura in Wervik. En hij heeft een nieuw project waarmee hij zijn hele klas aan het zingen krijgt. En meer dan dat. Drop je Dopje is een veelzijdig muzikaal educatief project dat ook nog eens het Belgisch Centrum voor Geleidehonden ten goede komt. Drop jij ook je dopje?

Wim Frederik H. Pauwels is leerkracht van het 4e jaar in GO! basisschool Futura in Wervik. Doorgaans is hij ‘gewoon’ meester Wim. Maar nu en dan wil Wim meer. Wanneer hij weer eens zin krijgt in een muzikaal project wordt Wim, Meester P. en … zingt heel de klas mee.

Maar ook andere klassen kunnen meezingen, en dat hopen Meester P. en zijn klas ook vurig want hoe meer er zingen van Drop je Dopje hoe meer steun er komt voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden waarvoor Meester P. dit campagnelied schreef.

Tijdens de Nationale Dopjesweek 2019 die loopt van 18 tot 24 november kan je de cd-single Dop je dropje (3 tracks) aankopen. De opbrengst gaat integraal naar de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. De actie wordt ook naar de 'De Warmste Week' toe uitgebreid. Zo zullen de Futurascholen (9 GO! scholen in de regio Wervik) proberen zo veel mogelijk singles te verkopen.

Naast het lied heeft Meester P. onder de noemer 'onderwijs van de toekomst' een bijbehorende lessenbundel samengesteld die ook via KlasCement wordt aangeboden aan collega-leerkrachten.

Meester P. vat het zelf kort zo samen:
“Drop je dopje! is naast een lied ook een vakoverschrijdend klasproject in de vorm van een lessenbundel waarin zowel taal, wiskunde, wereldoriëntatie, muzische vorming als media elkaar naadloos overlappen. Het belangrijkste is dat de leerlingen hier op een leuke manier werken aan verschillende vaardigheden, kennis opbouwen en bewogen worden tot sociale cohesie.  (Leeftijd 9+)”

Meer info via Meester P.

Wim Frederik H. Pauwels
leerkracht GO! basisschool Futura Wervik
meesterp.projects@gmail.com