donderdag 19 december 2019
Met de groeten van Maïte.JPG

With love from Belgium - Met de groeten van Maïte

Toen de kersverse president van De Europese Unie (officieel de voorzitter van de Europese Raad), Charles Michel, nog premier van ons land was, deed hij een oproep aan alle Belgische basisschoolkinderen om met pen en potlood hun liefde voor ons land uit te beelden. Een van de tekeningen werd uitgekozen om te dienen als model voor de officiële nieuwjaarswenskaart aan buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidbekleders. Maïte Van Hecke uit klas 4 in GO! basisschool Ten Berge in Berlare slaagde erin om Charles met haar kaart te charmeren. Straks ook de rest van de groten der aarde?

Toen Charles Michel, toen nog als eerste minister van België, een oproep deed aan alle leerlingen van de basisscholen in ons land om een tekening te maken met als thema ‘Daarom hou ik van België’, gingen ook de leerlingen uit het vierde leerjaar van GO! basisschool Ten Berge in Berlare ijverig aan de slag in de klas van juf Melissa. Zoals kinderen enthousiast kunnen tekenen, tekenden ze van hartelust een dik dubbeldozijn heerlijke tekeningen bijeen waarop ons land aan de hand van enkele iconische elementen in kleur werd gebracht. Het hele pak stuurde juf Melissa naar het adres van de eerste minister en toen was het even spannend afwachten. En er kwam een fantastisch antwoord. Jawel, Maïte's tekening heeft prijs! Die werd door de premier gekozen als de mooiste. Zij mocht dinsdag langs gaan bij de voormalige premier om te vernemen dat zij gewonnen had. Van haar tekening wordt een wenskaart gemaakt, die hij straks naar alle wereldleiders wil sturen.

Uiteraard zijn de school, scholengroep Dender en het GO! apetrots op dit feit. Maïte zet met haar tekening niet alleen zichzelf in de kijker maar ook de school en indirect ook het pedagogisch project van de school en van het hele GO!. Haar tekening, met daarop de verenigde bollen van het Atomium en de kring dansende mensen die elkaars hand vasthouden, straalt immers kinderlijk onschuldig ook de waarden uit die wij in het GO! zo belangrijk vinden: respect voor elkaar, oprechtheid, gelijkwaardigheid, openheid en betrokkenheid.