dinsdag 27 april 2021
100D21openingsdans

Zelfs c... houdt drang naar 100 dagen niet tegen

Al meer dan een jaar worden we gegijzeld door een virus dat zijn gelijke niet kent. Geen segment van de samenleving dat aan de grillen van het beestje ontsnapt. En toch... de zesdejaars van GO! atheneum Dendermonde gaven zich niet zomaar gewonnen en bedachten een alternatief om toch een memorabele 100 dagen op poten te zetten. Corona of geen corona, die drang van jeugdig leven blijft onstuitbaar. Fantastig toch!

 

2021: Alles is anders

Naar goeie gewoonte maakt het GO! atheneum Dendermonde zich elk jaar de vrijdag voor de paasvakantie klaar om te genieten van de 100 dagenshow van de zesdejaars. Dit schooljaar: kon niet, lesvrije week door c…

Een volle feestzaal waarin alle leerlingen van het 3e, 4e en 5e middelbaar met de leerkrachten en wat oud-leerlingen samen het spektakel van het jaar bijwonen? Dit schooljaar, geen denken aan, c…, weet je wel.

100D21publiek

2021: Innovatief alternatief

Maar ook coronaproof kan je performen: met een stream die elke klasbubbel simultaan volgt, met live dans- en muziekacts op de speelplaats, met een livestream tussendoor voor de poppollresultaten. De zesdes haalden al hun veerkracht en creativiteit uit de kast, maakten knotsgekke filmpjes met een doordachte casting van de leerkrachten, alles verweven in een spannend maffiaverhaal.

 

100D21stoelendans

2021: Positief perspectief

En zo hebben de zesdejaars van het GO! atheneum Dendermonde na de lange moeilijke periode de hele school een dag van hoop en licht geschonken. Lola Mondy en Rune De Leeuw uit 6 Humane Wetenschappen, de regisseurs van deze show, vertelden bij hun bedankingsspeech: “Na dit toch wel zeer somber jaar, van dagen en dagen alleen voor ons computerscherm, zijn we zo blij dat we hier samen deze show konden maken, ons eventjes écht zesdejaars te voelen…”

Ook de Gerd De Wit, directeur van het GO! atheneum Dendermonde, was heel erg tevreden: “Ik ben zo trots dat ze die mooie traditie in deze moeilijke tijden hebben voortgezet. Ik ben zelf 30 jaar geleden afgestudeerd en deze dag blijft me nog altijd bij.”

100D21openingsdansb