vrijdag 13 december 2019
Lille 2019.jpg

Best wel chill in Lille

De vijfdejaars van het GO! atheneum Dendermonde trokken eind oktober naar Rijsel om er hun Frans te oefenen en er een vleugje Franse cultuur op te snuiven. Bijzonder warm was het er niet, wel chill!


Communicatie in het stadscentrum

In kleine groepjes, gewapend met kaart en vragenlijst ontdekten de leerlingen het oude stadscentrum van Lille. Tijdens de lessen Frans hadden de leerlingen van de talenrichtingen hun jaargenoten geïnformeerd over de belangrijkste bezienswaardigheden in Lille. Deze voorkennis kwam handig van pas bij de opdracht. Toch bleek het nodig verschillende voorbijgangers aan te spreken om meer te weten te komen over cultuur en tradities in Lille: de ideale manier om het Frans écht mondeling te oefenen.

Niels D’Haene, leerkracht Frans, vertelt: “Onze leerlingen hebben echt hun best gedaan om mensen aan te spreken in het Frans. Hun zelfvertrouwen om een vreemde taal te spreken is er zeker op vooruitgegaan. De leerlingen hebben een toffe dag gehad en ook heel wat opgestoken van de Franse cultuur”. 

Kijken naar kunst

In de namiddag bezochten de leerlingen het Palais des Beaux Arts. De leerlingen kregen er uitleg van een Franstalige gids. Sarah Laureys, leerkracht Frans vertelt: “Uit de nabespreking in de klas bleek dat de leerlingen graag nog meer tijd in het museum hadden doorgebracht. Dit toont aan dat de jongeren openstaan voor en interesse tonen in kunst. Het is fijn dat we met dit soort uitstappen zowel taal als cultuur kunnen verenigen.”