vrijdag 08 november 2019
nina_en_haar_twee_steunpilaren.JPG (1)

Lenige Nina Derwael nu ook met Panathlon Award aan de haal

Donderdagavond 7 november 2019 ontving Nina Derwael, oud-leerling van GO! topsportschool Gent een award voor haar uitzonderlijke prestaties op het vlak van ethisch verantwoord topsporten. Die ontving ze van Panathlon International Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor ethiek in de sport. Ook haar moeder en haar coach werden gehuldigd. Drie vrouwelijke toppers in de bloemen.

Panathlon International Vlaanderen overhandigde op 7 november 2019 ter gelegenheid van de thema-avond rond Ethiek in Sportmagement aan 3 vrouwen een erkenning: Nina Derwael, oud-leerlinge van GO! topsportschool Gent en nog geen klein beetje handig op de ongelijke leggers, haar moeder en haar coach. Nina Derwaels wereldprestaties zijn er gekomen door haar enorme inzet, haar wilskracht en uiteraard ook dankzij haar uitzonderlijke talent. Maar zonder de steun en begeleiding van haar mama Marijke Lammens en haar coach Marjorie Heuls zou ze wellicht niet staan waar ze nu staat. Daarom eert Panathlon International Vlaanderen Nina niet alleen. De drie vrouwen werden donderdagavond 7 november 2019 officieel gehuldigd in het de International Club of Flanders aan het Sint-Pietersplein in Gent.

Op 24 september 2019 was het 15 jaar geleden dat de Panathlon Verklaring werd uitgebracht, “Ethiek in de jeugdsport”. De Verklaring bevat onder meer de intentie om alle vormen van discriminatie te bannen, negatieve effecten van sport te erkennen en preventieve en curatieve maatregelen te nemen om kinderen te beschermen, …

Op de uitreiking was ook Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!, aanwezig. In haar woorden van lof en dank voor Nina en haar twee steunpilaren sprak ze onder meer over enkele gelijkenissen tussen Panathlon International en het GO! als het gaat om het goed en stimulerend ondersteunen en coachen van jongeren in hun ambities en hen de waarden mee te geven om er samen met respect voor iedereen iets moois en fairs van te maken. En daar spelen uiteraard ook de ouders, de trainers en de leerkrachten een onontbeerlijke rol in.

Raymonda_en_Nina.JPG