dinsdag 04 mei 2021
Stappentellenvoornieuwecomputers Rh

Stappen tellen voor nieuwe computers

Op maandag 10 mei en dinsdag 11 mei 2021 stappen de leerlingen van GO! basisschool H!MO in Willebroek voor het goede doel. Elke leerling kan zich laten sponsoren ten voordele van het project Schermen voor gelijke kansen. Het volledige bedrag gaat naar de aankoop van extra iPads waarmee de leerlingen aan de slag kunnen in de les.


De wandeltocht gaat door in bos Bel Air (Willebroek). De kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zullen deelnemen aan een fotozoektocht en zullen zo hun gesponsorde stappen zetten. De jongens en meisjes van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar zullen wandelen op de Finse piste.
Zij laten zich sponsoren voor het aantal rondes dat ze kunnen stappen.

GO! basisschool H!MO zet nu al heel erg in op ICT, maar de school wil haar tools nog verder uitbreiden, zodat elk kind in de school alle digitale kansen krijgt en zijn of haar weg vindt op de digitale snelweg.

Sabrina Huysmans, directeur van GO! basisschool H!MO: “Digitaal leren maakt deel uit van ons onderwijs. Denk maar aan de coronatijden en het daarbij horende afstandsleren, de verschillende didactische principes die met behulp van ICT en media binnen de klaswerking ingebouwd zijn, het steeds intensiever gebruik van online leerplatformen,…

Zowel voor verdere inoefening, verlengde instructie als extra visuele ondersteuning, doen wij dagelijks beroep op digitale leermiddelen om de ontwikkeling van onze leerlingen te stimuleren.

Integratie van de digitale ervaring in het onderwijs, en dit al op jonge leeftijd, prikkelt het enthousiasme van onze kinderen.”

Hoe kunnen sympathisanten de school en de leerlingen sponsoren?

Dit kan digitaal via deze link naar de projectpagina. Elke sponsor krijgt de eeuwige dankbaarheid van de leerlingen.

Leerlingen GO! BS HIMO Wandelen Op De Digitale Snelweg

Wanneer de school in Willebroek haar doel van € 2000 bereikt, verrassen de leerlingen en leerkrachten de sponsors met een uniek en zelf gecomponeerd H!MO lied.

GO! foundation

De actie van GO! basisschool H!MO maakt deel uit van de campagne Schermen voor gelijke kansen van de GO! foundation.

Deze stichting van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wil met de campagne fondsen werven om alle kinderen gelijke digitale kansen te bieden.

Alle ingezamelde bedragen gaan naar het digitale project van de school dat de leerlingen rechtstreeks ten goede komt.