maandag 21 september 2015
magie_en_humor_in_GO_Keerbergen.JPG

Vluchtelingen helpen zorgt voor magie en humor

Leerlingen van GO! basisschool en atheneum Keerbergen zetten zich de afgelopen weken in voor de vluchtelingen. Dat werd vrijdag 18 september beloond met een show vol magie en humor voor de kinderen. Het ene plezier is het andere waard.

CAMPUS KEERBERGEN ZAMELT KLEDING IN VOOR VLUCHTELINGEN

Basisschool en atheneum van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in Keerbergen startten een actie om kleding in te zamelen voor de vluchtelingen. “Wij willen ons niet afzijdig houden. We willen concreet iets doen voor de vele vluchtelingen”, zegt Katelijn Van Exem, adjunct-directeur van atheneum Keerbergen. De leerlingen werden vrijdag 18 september beloond voor hun inspanningen met een show van het straattheatergezelschap Krijmfresj. De show bevat o.a. jongleren, magie, standbeeld op stelten, vuurspuwen en vooral véél humor. Deze show zal ook worden opgevoerd in enkele asielcentra.

Twee weken geleden zamelden leerlingen van de basisschool hulpgoederen in voor de vluchtelingen. Een week later droegen ook de leerlingen van het atheneum hun steentje bij.

“Blijkbaar was/is er vooral nood aan kleding voor baby's, kinderen en jongeren. Ook aan producten voor de persoonlijke hygiëne, speelgoed en schoolmateriaal is er veel behoefte. Daar moeten wij als campus met bijna 2000 leerlingen toch bij kunnen helpen, zo besloten we”, zegt Katelijn Van Exem.

De inzamelactie werd twee weken geleden in de basisschool gelanceerd en kon al snel op heel wat respons rekenen. “Er stond een container, zo groot als een klaslokaal, op de speelplaats. En die zat al gauw halfvol. Wij proberen nu om ze tot het plafond toe vol te krijgen.”

Daarna worden de hulpgoederen overhandigd aan demens.nu (demens.nu verenigt de vrijzinnig humanistische verenigingen). Is er dan geen sprake van een inzamelstop? “Neen”, volgens demens.nu, “want producten voor de persoonlijke hygiëne zijn elke dag nodig. Een recent opgericht schooltje voor de vluchtelingenkinderen heeft dagelijks nood aan schoolmateriaal. De kleding wordt gestockeerd en verdeeld volgens de noden. In de komende weken zullen er nog nieuwe vluchtelingen bijkomen, die opnieuw kleding nodig hebben.” Materiaal dat voorlopig toch onverdeeld zou blijven, wordt achteraf door demens.nu ingezet in zijn armoedewerking.

Meer informatie via

Katelijn Van Exem
adjunct-directeur atheneum Keerbergen
015 23 49 33
adjunct.kakeerbergen@gmail.com

www.gusta.be/krijmfresj

KA Keerbergen is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.500 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.