woensdag 06 juni 2018
munesco_01_received_10216727286760324.jpeg

Belgisch GO! atheneum Willebroek als China op UNESCO-event in Nederland

Vier leerlingen van GO! atheneum Willebroek nemen op 4, 5 en 6 juni deel aan MUNESCO, een UNESCO-project in Almere.
De enige Belgische school die er deelneemt aan het event neemt er de rol van China op. Altijd interessant je in te leven in een andere. 

Een viertal leerlingen van de UNESCO-school GO! atheneum Willebroek in Willebroek nemen op 4, 5 en 6 juni deel aan het UNESCO-project, MUNESCO, in het Nederlandse Almere.

MUNESCO is een event georganiseerd door UNESCO waarop leerlingen van België en Nederland een vergadering van de Verenigde Naties ‘nabootsen’ om meer over de organisatie en de bijbehorende onderwerpen te leren. Tijdens het project spelen de jongeren de vertegenwoordigers van China tijdens een diplomatiek overleg over de bevolkingsgroei en de uitdagingen die daarbij komen kijken. De simulatie wordt door de leerlingen vormgegeven.

Steven Raeman, leerkracht N.C. Zedenleer van GO! atheneum Willebroek, die de leerlingen voorbereidt op het project: “Terwijl onze leerlingen uit ASO en TSO zich goed voorbereiden voor hun examens, leren deze meisjes uit BSO (zij hebben geen examens, maar permanente evaluatie) meer over China en de Verenigde Naties. Het is voor hen een zeer leerrijke ervaring. De vier leerlingen zullen de rol van ambassadeur, vice-ambassadeur en Chinese pers vervullen. De leerlingen krijgen een stevige voorbereiding. Ze leren meer over de Verenigde Naties en de positie van China binnen de Verenigde Naties. Ze worden voorbereid om te debatteren en argumenteren. En, aangezien ze ook pers spelen, leren ze de verschillende standpunten ook publiceren. Een deel van het event zal in het Engels zijn."

Vorig schooljaar nam GO! atheneum Willebroek al de rol op van China tijdens MUNESCO 2017 in Den Haag.

Op de foto: leerkracht N.C. Zedenleer Steven Raeman met de vier leerlingen

 

Meer informatie via 

info@atheneumwillebroek.be
www.atheneumwillebroek.be

of 

Jani Verheyden
jani.verheyden@rvl.be 
communicatie@rvl.be  
www.scholengroep-rivierenland.be