donderdag 15 maart 2018
M_U_2.JPG

Lerarenteam LO GO! atheneum Bilzen op nascholing bij Manchester United

Voetbal op het hoogste niveau. Dat is wat de twee Engelse topclubs Manchester United en Chelsea eind februari brachten tijdens hun treffen in de competitie. 24 profs, een bal en een fantastische voetbaltempel. Onder de toeschouwers ook een team leerkrachten LO afdeling voetbal van GO! atheneum Bilzen. Op professionele nascholing.

Leraren_LO_atheneum_Bilzen_op_nascholing_in_Man_United.jpg

Zondag 25 februari 2018 stond in de Engelse Premier League de topper Manchester United – Chelsea op de affiche. Voor veel voetbalfans iets om naar uit te kijken. Maar des te meer voor de leerkrachten TSO-sport afdeling voetbal van GO! atheneum in Bilzen die die dag op uitnodiging van oud-leerling en voetballer Indy Boonen in Manchester waren uitgenodigd voor deze topper tegen Chelsea.

Inkijk krijgen in de innerlijke keuken van een club met zo’n voetbalgeschiedenis als Manchester United, daar droomt elke leerkracht sport afdeling voetbal wellicht van. Na een rondleiding in het stadion was het tijd voor de match. En dat werd erg moeilijk supporteren. Bij Chelsea stond er immers ook een Bilzenaar in het doel! Manchester trok aan het langste eind en won met 2 – 1. Een schitterende wedstrijd en een onvergetelijke ervaring.

De volgende dag mochten de leerkrachten een training van de A-ploeg observeren. Een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het team. Want het Atheneum Bilzen werkt al langer nauw samen met andere teams en voetbalopleidingen in Vlaanderen en Nederland. Een inspirerende nascholing met handige tips en tricks om te gebruiken tijdens hun lessen sport op school!

 

Meer informatie via

Pascale Liebens
pascale.liebens@ktasinttruiden.be