vrijdag 27 oktober 2017
sociaalstebasisschoolvan2017.png

Oostendse GO! school is sociaalste basisschool van 2017

Graag naar school gaan is niet alleen een kwestie van goeie punten halen. Een leerling scoort vaak ook beter als hij of zij zich aanvaard voelt in de groep. Daarom is het belangrijk dat de sfeer goed zit en dat er aandacht is voor de sociale samenhang. De wedstrijd ‘De sociaalste school’ waar o.m. jongerenzender MNM zijn schouders onder zet wil net dat schoolaspect in de kijker zetten. Dit jaar haalde GO! basisschool Hendrik Conscience in Oostende de prijs binnen voor het lager onderwijs. Helemaal GO!.

Pesten aanpakken en voorkomen door jongeren bewuster te laten omgaan met het internet en sociale media. Het klinkt goed, maar GO! basisschool Hendrik Conscience in Oostende is er ook effectief in geslaagd. En daarom haalt de school dan ook de titel van sociaalste basisschool van Vlaanderen 2017 binnen.

De Sociaalste School van Vlaanderen is een initiatief van o.m. de vzw Scool-Edu, een organisatie die jongeren wegwijs maakt in de vaak complexe digitale wereld.

Met de hulp van de vzw Scool-Edu heeft de school een veilig platform gecreëerd. Een Facebook voor lagere schoolkinderen zeg maar, waar ook de leerkrachten toezicht op hebben. En tegelijk heeft de school ook een gedragscode opgemaakt, ook voor de ouders.

Bekijk hier de korte reportage van Focus - WTV.