woensdag 12 december 2018

Music for Life 2018: Originele acties in GO! scholen voor School zonder Racisme vzw

Ook dit jaar zetten de scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zich in voor het goede doel in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Onder het motto GO! for Life zamelen de scholen geld in voor School zonder Racisme vzw of een goed doel naar keuze.

haarknippen_voor_School_zonder_Racisme_shutterstock_354684650.jpg

Heel wat leerlingen en leerkrachten komen met leuke of originele acties op de proppen. Een kapsalon inrichten, lessenmarathons en filmavonden houden of sjaals, kaasplanken en kerstkaarten maken, … Er wordt zelfs radio gemaakt. Daarnaast kunnen scholen ook GO! armbandjes en GO! mutsen verkopen ten voordele van School zonder Racisme.

School zonder Racisme werkt samen met scholen en leerkrachten aan een open en solidaire samenleving waar iedereen dezelfde rechten heeft en gelijke kansen krijgt. “Een mooie manier om ons PPGO! in de praktijk te brengen”, zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “Met onze scholen willen we mee bouwen aan een inclusieve samenleving en leerlingen leren samenleven. We  gaan daarbij uit van de mogelijkheden en de talenten die onze jonge mensen hebben en zetten in op verbondenheid over alle culturen en achtergronden heen.’’

Een kleine greep uit een heleboel acties:

Op vrijdag 14 december stellen de leerlingen haarzorg van het GO! atheneum Liedekerke hun kapsalon open voor het goede doel: knippen, brushen, een hoofdmassage? Vrouwen, mannen en kinderen welkom.

Het GO! technisch atheneum Talent en GO! basisschool De Bijenkorf uit Dendermonde zenden vanuit hun eigen ‘Glazen Huis’ non-stop radio uit van 16 tot 21 december, aangevuld met optredens, kunsttentoonstelling, een filmavond, workouts, een kerstmarkt, …

De leerlingen Multimedia van GO! technisch atheneum Hasselt 1 werken samen met een lokale radiozender om op 20 december een hele dag ‘Radio GO!’ uit te zenden van op het Hasseltse Dusartplein. In aanloop naar de uitzending trekken de leerlingen door heel Vlaanderen om radioreportages te maken van de opmerkelijkste GO! for Life-acties. Ze ontwierpen een logo en maakten een website waar je plaatjes kan aanvragen. Je kan de uitzending volgen via https://radiogo.kta1-hasselt.be van 10 tot 16 uur. Of zak af naar Winterland Hasselt op het Dusartplein!

“We vinden dit soort initiatieven waardevol omdat leerlingen op die manier solidariteit ervaren en leren hoe ze als groep veel kunnen bereiken.”, aldus Raymonda Verdyck.

Persverantwoordelijke

Nathalie_vk.jpg

Nathalie Jennes

0494 48 38 26

nathalie.jennes@g-o.be

Actief burgerschap

GO-76.jpg
  • Het GO! wil zijn leerlingen maximaal voorbereiden om als actieve burgers deel te nemen aan de samenleving van vandaag én morgen en die ook actief mee vorm te geven. In het PPGO! krijgt actief burgerschap een centrale plaats om het 'Samen leren samenleven' concreet waar te maken.” 

  • De GO! waarden respect, oprechtheid, gelijkwaardigheid, openheid, engagement en betrokkenheid zijn richtinggevend. Actief burgerschap betekent dat we zowel binnen als buiten de school deze waarden stimuleren.

Lees meer over Actief burgerschap