vrijdag 29 maart 2019
buurtonderzoek2.jpg

Tweeweekse van actieve maatschappelijke inzet

Op 3 april 2019 zetten ruim 13 000 leerlingen uit meer dan 100 GO! scholen zich als actieve burgers in voor een maatschappelijk waardevol doel. In GO! technisch atheneum (KTA) Brugge doen ze daar nog een schepje bovenop. Twee weken lang werken ze er in het kader van de lessen SALSA (samen leren samenleven) in de nabije en iets ruimere schoolbuurt aan burgerschapszin.

buurtonderzoek1.jpg

Al de hele week steken leerlingen van het KTA in het kader van de lessen SALSA (SAmen Leren SAmenleven) de handen uit de mouwen voor hun buren en naasten.
Zo hielden ze een buurtonderzoek bij de bewoners rond de school waarbij ze hun bezorgdheden in kaart brachten. Maar ook bloedgeven, vrijwilligerswerk en opruimacties staan op het programma. Nog tot en met vrijdag 5 april tonen de KTA’ers hun maatschappelijk engagement. 

Een van de acties die volgende week op de agenda staan, is de Pick up 10 - challenge voor een schonere buurt. De leerlingen zullen op maandag 1 april 2019 van 8.25 tot 10.05 uur, op woensdag 3 april  2019 van 11.10 tot 12.50 uur en op vrijdag 5 april 2019 van 14.55 - 16.35 uur opruimen tot de buurt er spic en span bijligt.

Andere leerlingen gaan dan weer als vrijwilliger aan de slag bij Woonzorgcentrum 't Minnewater of helpen bij VIJO, dienstencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, met de voorbereidingen voor Pasen. Ook activiteiten samen met de OKAN-leerlingen, vrijwilligerswerk in de stedelijke basisschool in de Rijselstraat en bloedgiftes bij het Rode Kruis maken deel uit van de tweeweekse van de actieve KTA-burger.

rodekruis.jpg