maandag 29 juni 2015
opruimrobot02bijgeschaaldklein.jpg

Jong geleerd

Creëer een opruimrobot

Techniek en technologie nemen in ons leven steeds meer plaats in. En dat wordt alleen maar meer. Daarom verdient het ook veel aandacht in ons onderwijs. En waarom niet al heel vroeg beginnen?

Met de GO! wedstrijd ‘Creëer een opruimrobot’ werden kleuters uitgedaagd hun fantasie om te zetten in een ‘technisch systeem’ waarmee ze geprikkeld werden om tegelijk hun creativiteit, hun inventiviteit en hun technisch inzicht aan te spreken en hen meteen ook warm te maken voor de wereld van techniek en technologie.

Wekenlang hebben zo’n 100 leerkrachten uit ruim 24 scholen samen met hun kleuters gewerkt aan hun robotproject. Bijzonder aan het project was dat de leerkrachten vooraf sterk begeleid werden in de aanpak van het project. In de vorming lag de focus op het uitwisselen van expertise met accent op “ontwerpen met kinderen” en “vastleggen van kennis in techniek”. Aspecten als kinderen een stappenplan leren lezen en er vervolgens zelf ook eentje maken, bijvoorbeeld. De projecten brachten de kinderen ook naar bedrijven in de buurt van de school waar ze op zoek gingen naar ideeën.

Woensdag 20 mei 2015 vond de prijsuitreiking plaats in het Huis van het GO! waar alle robots in volle kleuren de genodigden stonden op te wachten.

De robot van GO! basisschool Het Zandhofje in Zandhoven kreeg de meeste stemmen van de jury. Die van GO! basisschool De Spiegel in Leest haalde de tweede plaats binnen. De publieksprijs ging naar GO! basisschool De Springplank in Neeroeteren. Onder hen drieën werd een prijzenpot van 1500 euro verdeeld.

Toch was het moeilijk kiezen voor de jury want alle robots waren echt de moeite waard en daarom kregen ze dan ook een expo in het Huis van het GO!. Een foto-impressie.

opruimrobot02bijgeschaaldklein.jpg
robotmixerneus.JPG
openingrobotexpo_opmaat2.JPG
dewinnaaropmaat.jpg
DeSpiegelinLeesttweedeprijsopmaat.jpg
DerdeprijsNeeroeterenopmaat.JPG
mensenrobotinactie.jpg
JanenAlainopmaat.jpg
Logboekenschema2opmaat.jpg
presenatietech.jpg
Minister_President_en_Raymonda_aan_Jans_begeesterende_lippenhorizontaal.JPG

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...